35 thoughts on “Borang Permohonan KIP-01

    • Salam Mohd Shairuldin, anda perlu ada SKM & pengalaman dlm bidang kemahiran anda selama >10 thn.
      Lepas tu, kena lulus kursus induksi PP-PPT dua hari yg bakal dianjurkan di Kepong Metro Prima pada 17-18 Disember nanti.

    • Nurul, kalau kamu takda masalah nak datang ke KL, ada 1 sesi pada 17-18 Disember.
      Jika berminat, akan emel anda butirannya.

      Tapi kalau tak urgent, tunggulah 2107 atau 2018, mana tahu mungkin ada 🙂
      Kursus PPL & PP-PPT jarang dianjurkan, apatah lagi di Kuantan.

  1. Salam admin..boleh emailkn borang kursus induksi ke emel sy?sy nk bertnya lebih lnjut,di area penang ni..dekat mana ye kursus induksi dijalankan?selain di bukit mertajam

    • Syawani, anda tak dapat muat turun borang ni ke?
      Dan anda tinggal di negeri mana kalau bukan Penang? Sebab cuma 1 sesi pada bulan Dis di Utara.

  2. saya ada diploma kejuruteraan mekanikal di bwah ipta.bolehkah saya memohon?
    ada atau tdak kursus ini dijalankn di utara sebab saya tinggal di Penang.

  3. Salam admin..boleh emailkn borang kursus induksi ke emel sy? saya lepasan skm 1/2 boleh saya mohon? klau boleh tolong email dkt saya ..

    • Salam Nor, kalau VTO secara PPT, tak perlu ambil kursus. Namun, syarat paling min pun kena ada pengalaman mengajar bidang teknikal selama 4 tahun ke atas.

      Jadi, adakah anda layak mohon secara PPT? Kalau tak, kena ambil kursus, separa masa atau sepenuh masa.

    • Salam Ummi, pertama sekali, anda tinggal mana?
      Kedua, anda perlu ambil secara PERCUMA (cuma CIAST, SEPENUH MASA shj yg tawarkan) atau tengah kerja, ada bajet untuk bayar sendiri & belajar separa masa?

  4. Saya bekerja disebuah pusat bertauliah dengan pengalaman 8 tahun sebagai PP. adakah sy layak memohon kursus PPL? jk layak, bagaimana cara untuk apply?

  5. Selamat pagi..Saya sekarang sedang berkhidmat dalam TUDM..dah berkhidmat selama lebih 10 thn..dalam bidang Penyelengaraan kapal terbang..saya berminat untuk mendapatkan SKM melalui PPT..Adakah saya layak atau bagaimana?..tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *