Tag Archives: I Smart Educare

Kursus Induksi PP-PPD-PPB & PP-PPT bulan Okt, Nov & Dis

 

Salam kemahiran,

Berikut adalah butiran untuk pelbagai kursus yang akan datang di KL/Sel/Kedah

PP-PPD-PPB
Tarikh: 13-14 Okt (SELESAI)
Tempat: Kolej New Era, Kajang

Tarikh: 9-10 Nov (TUKAR ke 21-22 Dis)
Tempat: Alor Setar, Kedah

Tarikh: 1-2 Dis
Tempat: I Smart Educare, Kepong

PP-PPT

Tarikh: 1-2 Dis
Tempat: I Smart Educare, Kepong

Semua kursus adalah dari 8.30-5pm
Yuran: RM350 + 10 (caj pos sijil)
Bank: Maybank 514589385943, ISE Education Sdn Bhd
Sila muat turun & isi Borang Permohonan KIP-01 (PP-PPD/PP-PPT/PPL)Setelah isi borang, sila emel bersama slip bayaran ke ismarteducare @ gmail.com untuk pengesahan tempat anda.

Syarat Asas Perlantikan Sebagai Pengajar Vokasional (Selain VTO) di Pusat Bertauliah JPK

Ya, ramai yang selalu tanya apakah syarat ambil VTO sebab nak jadi pengajar.
Tapi rasanya ramai juga yang tidak tahu bahawa selain kelayakan sijil VTO, dua lagi sijil yang diperlukan untuk dilantik sebagai pengajar vokasional  (biasanya Pegawai Penilai juga) adalah:1) Sijil induksi PP-PPD-PPB (memahami Sistem Persijilan Kemahiran Malaysia) – kursus 2 hari
2) Sijil SKM bidang kemahiran anda (cth elektrikal, automotif, kulinari, pendidikan awal kanak-kanak dsbgnya)

Tempoh sijil induksi anda dah tamat?
Bagi yang dah ada sijil induksi PP-PPD-PPB pula, tahukah anda ia ada tempoh tamat jika tak dilantik? (tak dilantik dlm tempoh 3 tahun sejak lulus induksi – jika anda lulus dlm tempoh Mac-Julai 2015)
Berikut adalah jadual tarikh kursus induksi yang dianjurkan oleh I Smart Educare.
PP-PPD
Tarikh: 7-8 Julai
Tempat: Kolej New Era, KajangTarikh: 28-29 Julai
Tempat: UniKL MIAT, Sepang

PP-PPT
1. Kiranya nak jadi PB-PPT, kena ada penyelaras PPT yg telah ikuti kursus induksi PP-PPT
2. Kiranya nak dilantik jadi PP-PPT bidang kemahiran anda (dah ada SKM & >10 thn pengalaman kerja)
3. Kiranya dah baca Panduan Permohonan SKM melalui PPT tapi masih tak tahu lagi macam mana nak mula
Tarikh: 11-12 Ogos
Tempat: I Smart Educare, Kepong

PPL (Syarat Tambahan – perlu lulus induksi PP-PPD-PPB dulu, selain SKM & pengalaman kerja >10 tahun)
1. Kiranya nak jadi PPL (ketua pengawas pemeriksaan akhir ke Pusat Bertauliah JPK, panel semasa lawatan permohonan/pembaharuan oleh PB)
Tarikh: 4-5 Ogos
Tempat: I Smart Educare, Kepong
Masa: 8.30-5pm
Yuran: RM350+10 (caj pos sijil)* termasuk nota, minum pagi, makan tengah hari & sijil dari JPK
Bayaran atas nama: ISE Education Sdn Bhd, Maybank 514589385943Tunggu apa lagi jika takda sijil diatas tapi minat untuk jadi pengajar vokasional/PP-PPT ataupun PPL?

Muat turun borang disini
Lepas isi & buat bayaran, sila emel slip bayaran serta borang permohonan anda ke ismarteducare@gmail.com

Tawaran Istimewa: 50% Yuran kursus* Induksi PPL (19-20 Mei)

Salam kemahiran, sempena pembentukan kerajaan baru serta harapan baru untuk rakyat, I Smart Educare juga nak raikan dengan menawarkan 50% rebat (RM180 setelah rebat) untuk anda jika anda menyertai serta bawa seorang rakan lagi (TERHAD kepada seorang kawan shj) untuk menyertai kursus induksi PPL ni minggu depan (19-20 Mei).
Tawaran ini cuma terhad kepada 5×2=10 peserta sahaja.

INI KALI LAH SAHAJA
Malaysia dah cipta sejarah, I Smart Educare juga nak cipta sejarah dengan penawaran istimewa ini 🙂 

PPL
Kepong: 19-20 Mei 18
Masa: 8.30-5pm
Yuran: RM360 – Maybank 514589385943, ISE Education Sdn Bhd

(termasuk nota, sijil dari JPK & PALING PENTING, tips peperiksaan)


DAFTAR SEKARANG!

Jika berminat, boleh muat turun borang Borang Permohonan KIP-01 dan emel kembali ke ismarteducare@gmail.com beserta dengan slip bayaran.

T&C sepintas lalu
1. Ini Kali Sahaja
2. Anda perlu menyertai kursus ini, anda bayar RM180 tapi kawan bayar RM360
3. Terhad kepada rebat 50% untuk yuran kursus anda, tak kira berapa ramai kawan yg diajak
4. Kawan tidak pernah mengikuti mana-mana kursus induksi dengan I Smart Educare sebelum ni.

Kursus Induksi PP-PPD 6-7 Mei 17 (Terakhir sebelum Puasa & Raya)

Rancang baik-baik, pastikan anda hantar staf anda untuk mengikuti kursus ni yg terkahir sebelum Puasa & Raya supaya isu kapasiti ataupun Star Rating tak terganggu.

Tarikh: 6-7 Mei 2017 (CONFIRM – Bagi yang takut ada penundaan seperti yg berlaku pada sesetengah penganjur, kami akan bayar balik yuran kursus 2 kali ganda sekiranya sesi kami ditunda atas kegagalan pihak kami menganjur*)
Masa: 8.30-5pm
Tempat: Kepong Metro Prima, Kepong, KL
Daftar AWAL untuk elak kekecewaan kerana TEMPAT TERHAD (40 SHJ)
Yuran: RM350 (Maybank 514589203020, I Smart Educare)

Bagi peserta dari luar Kepong (terutamanya yg datang jauh dari Penang, JB, Terengganu, Sabah ataupun Sarawak), ambillah peluang ni untuk bercuti di sekitar kawasan Kepong. Anda samada boleh bersiar-siar menghirup udara segar sambil menikmati keindahan alam semula jadi di Taman Botani Kepong atapun mandi di Kolam Air Panas Selayang ataupun mengembara ke Gua Gelap Batu Caves (ada Guided Walk)
Sekiranya anda berminat, penganjur sudi jadi pemandu pelancong sementara, PERCUMA 🙂

* Ia tidaklah termasuk perkara di luar kawalan kita seperti bencana semulajadi.

Kursus Induksi PP-PPD, PP-PPT, PPL & VTO bulan Mac & April 2017

Salam kemahiran, berikut adalah jadual kursus-kursus induksi & VTO yang dianjurkan oleh I Smart Educare (penganjur paling konsisten & lama dengan rekod cemerlang di Malaysia)

Nota: Syarat untuk ikuti kursus induksi & VTO adalah 18 tahun ke atas untuk semua KECUALI induksi PPL, syarat tambahan adalah WAJIB lulus induksi PP-PPD dulu.N

Namun, perlantikan sebagai PP, PPD, PPL & PP-PPT ada syarat tambahan.

PP – Perlu ada sijil induksi PP-PPD, SKM & juga sijil VTO
PPD – Perlu ada sijil induksi PP-PPD & SKM
PPB – Cuma sijil induksi PP-PPD shj
PPL – Perlu ada sijil induksi PP-PPD & PPL serta pengalaman kerja dlm bidang kemahiran berkaitan selama 10 tahun ke atas (bidang kritikal diberi kelonggaran)
PP-PPT – Perlu ada sijil induksi PP-PPT shj serta pengalaman kerja dlm bidang kemahiran berkaitan selama 10 tahun ke atas (bidang kritikal diberi kelonggaran)

Kursus Induksi PP-PPD, PP-PPT, PPL bulan Oktober (KL & Penang)

Kursus Induksi PP-PPD bulan Okt

Tarikh: 8-9 Okt di Kepong Metro Prima   (Selesai)

Kursus Induksi PP-PPT bulan Okt

Tarikh: 22-23 Okt di Seberang Jaya, Penang

Yuran: RM350
Masa: 8.30-5pm
Bank: Maybank 514589203020 (I Smart Educare)

 

141214 b

Borang: Boleh muat turun di sini

Pendaftaran: Isi borang dengan selengkapnya & emel kembali ke ismarteducare@gmail.com bersama slip bayaran.

*Jika nak kami jalankan di tempat anda (kalau ramai peserta ~15 orang), kena maklumkan sekurang-kurangnya 1 bulan ke atas.

 

Kursus Induksi PP-PPD, PP-PPT & PPL bulan November & Disember

Kursus Induksi PP-PPD, PP-PPT, PPL & VTO bulan  November (KL)


Kursus VTO mulai 11 Dis

Yuran: RM2,700 atau RM500x6 bulan
Tarikh mula: Kepong Metro Prima (separa masa, setiap Ahad)
Masa: 10-5pm

Kursus Induksi PP-PPD bulan Nov & Dis

Tarikh: 5-6 Nov di Kepong Metro Prima, KL
Tarikh: 3-4 Dis di Kepong Metro Prima, KL

Kursus Induksi PPL bulan Nov

Tarikh: 19-20 Nov di Kepong Metro Prima

Kursus Induksi PP-PPT bulan Dis

Tarikh: 17-18 Dis di Kepong Metro Prima

Yuran: RM350
Masa: 8.30-5pm
Bank: Maybank 514589203020 (I Smart Educare)

141214 b

Borang: Boleh muat turun di sini

Pendaftaran: Isi borang dengan selengkapnya & emel kembali ke ismarteducare@gmail.com bersama slip bayaran.

*Jika nak kami jalankan di tempat anda (kalau ramai peserta ~15 orang), kena maklumkan sekurang-kurangnya 1 bulan ke atas.

Kursus Induksi PP-PPD, PP-PPT & VTO bulan Ogos & Sept (KL, Kuantan, Penang, Kedah)

Kursus Induksi PP-PPD bulan Ogos

Tarikh: 13-14 Ogos di Gambang, Kuantan
Tarikh: 27 & 28 Ogos di Shah Alam
Tarikh: 27 & 28 Ogos di Bedong, Kedah

Kursus Induksi PP-PPT bulan Sept

Tarikh: 3-4 Sept di Kepong Metro Prima

Yuran: RM350
Masa: 8.30-5pm
Bank: Maybank 514589203020 (I Smart Educare)

Kursus VTO mulai 20 Ogos

Yuran: RM2,700 atau RM500x6 bulan
Tarikh mula: 20 Ogos di USJ Sentral 3 (separa masa, setiap Sabtu)
Masa: 10-5pm

141214 b

Borang: Boleh muat turun di sini

Pendaftaran: Isi borang dengan selengkapnya & emel kembali ke ismarteducare@gmail.com bersama slip bayaran.

* Yuran kursus istimewa RM100 ditawarkan kepada calon yang pernah ikuti kursus induksi yang sama dengan I Smart Educare dalam masa 2001-2016. PERLU BUKTI berikut: Salinan sijil induksi berkenaan.

*Jika nak kami jalankan di tempat anda (kalau ramai peserta ~15 orang), kena maklumkan sekurang-kurangnya 1 bulan ke atas.

Kursus Induksi PPL terakhir di Malaysia sebelum Hari Raya

Tarikh: 11-12 Jun 2016
Masa: 8.30-5pm
Tempat: I Smart Educare, Kepong Metro Prima
Yuran: RM350 + 10 (caj pengeposan sijil)Faedah kursus kepada peserta

Berpengetahuan mengenai Pentauliahan Persijilan melalui konsep Persijilan & Sistem Latihan Dual Nasioan (SLDN).
Peningkatan kelayakan personel untuk pembangunan kerjaya
Dapat menyediakan panduan & motivasi kepada masyarakat dan organisasi dalam aspek pembangunan & penilaian Pusat Bertauliah.

Berpeluang menjadi Tenaga pakar Industri Negara (DPIN)
Persijilan yang diiktiraf oleh pihak Awam & Swasta

Faedah kursus kepada organisasi

-Mempunyai aset dalam aspek jaminan mutu pentauliahan Pusat Bertauliah
-Mempunyai personel yang berkelayakan & diiktiraf
Kualiti Pusat Bertauliah dan daya saing dapat ditingkatkan

Siapa yang patut hadir?
a) Calon Pegawai Pengesah Luaran
b) Calon Pegawai Pengesah luaran SLDN
c) PP-PPT yang ingin dilantik sebagai PPL-PPT
d) Individu yang terlibat dengan pengendalian Pusat Bertauliah

Kenapa perlu hadir?
a) Memenuhi syarat untuk menjadi PPL
b)Memahami tugas dan tanggungjawab PPL

Syarat
a) 18 tahun ke atas
b) Warganegara Malaysia atau PR
c) Telah lulus kursus induksi PP-PPD

Untuk pengesahan tempat anda, sila isi borang permohonan yg boleh dimuat turun dari sini http://jpkmalaysia.com/?attachment_id=603, kemudian emel kembali bersama slip bayaran ke ismarteducare@gmail.com.

Butiran Bank: I Smart Educare, Maybank 514589203020
Yuran: RM350 + 10 (caj pengeposan sijil)

* Kursus VTO batch baru mula 18/6

Kursus Induksi PP-PPD bulan April (9-10) di Kepong, KL

141214 b

Tarikh: 9-10 April (hanya 1 sesi di Lembah Klang shj untuk seluruh bulan April, selepas 2-3 April)
Masa: 8.30-5pm
Tempat: I Smart Educare, Kepong
Yuran: RM350
Bank: Maybank 514589203020 (I Smart Educare)

Borang: Boleh muat turun di sini

Pendaftaran: Isi borang dengan selengkapnya & emel kembali ke ismarteducare@gmail.com bersama slip bayaran.

* Yuran kursus istimewa RM100 ditawarkan kepada calon yang pernah ikuti kursus induksi yang sama dengan I Smart Educare dalam masa 2001-2015. PERLU BUKTI berikut: Salinan sijil induksi berkenaan.

*Jika nak kami jalankan di tempat anda (kalau ramai peserta ~15 orang), kena maklumkan sekurang-kurangnya 1 bulan ke atas.