Tag Archives: PPL

Peluang graduan TVET di Offshore

Bekerja di pelantar minyak tak sama dengan bekerja di tempat-tempat biasa. Berjauhan dengan keluarga, anak bini serta girlfriend, kerja 12 jam sehari start jam 6.30 pagi sampai le jam 6.30 petang. Pergerakkan pun terbatas, banyak regulation yang kena patuhi.

Tentang safety pulak, number one. Sesetengah platform Petronas langsung tidak benarkan personnel keluar dari living quarters kalau tak pakai coverall, sebab safety. Mercury hazard Dan Hidrogen sulfida.. Platform Supervisor ada hak untuk hantar balik pada sesiapa yang langgar safety regulation. Kena pakai PPE atau personnel protective equipment setiap masa sewaktu bekerja, kalau after working hour sekalipun kena pakai kalau keluar dari living quarters. Living quarters – tempat makan minum, tengok tv, mandi, rehat dan tidur.

Nak ke offshore pun perlu jalan urine test terlebih dulu, mana-mana personnel yang positive, minta maaf sila balik rumah, offshore bukan tempat untuk penagih. Sekarang Petronas dah kuat kuasakan peraturan ni di sebelah east coast ni. Mana-mana personnel yang nak ke Petronas platform mesti urine test dulu sebelum naik chopper. Exxonmobil, Talisman dan lain-lain buat masa ni belum start lagik.

Risiko pun tinggi, ombak besar, angin kencang, kerja-kerja yang dijalankan semuanya kerja yang robbust. Takde kerja yang takde risiko. Life di offshore perlu allert 24 jam. Masih berminat nak bekerja di offshore ke?

Kelayakkan untuk bekerja di Offshore

Bukan semua orang boleh atau layak untuk bekerja di offshore. Hanya mereka yang betul-betul fit dibenarkan berada di atas platform, mat fit tidak digalakkan sama sekali.

Turun dari platform to boat
Basic requirement untuk bekerja di pelantar minyak.

Berusia at least 18 tahun ke atas – biasanya lepasan SPM lah. Sementara nak tunggu result tu ok juga cari pengalaman. Masalahnya sukar juga nak dapatkan company yang nak recruit worker yang tidak pernah ada pengalaman bekerja ni. Paling mudah gi register kat INSTEP – Institut Teknologi Petronas. Lawat web dia kalau nak tahu lebih lanjut. Tak jauh pun, area Batu Rakit Kuala Terengganu jer.
Institut Teknologi PETRONAS (INSTEP – Batu Rakit Campus)
Lot 9764, Mukim Batu Rakit,
21020, Kuala Terengganu,
Terengganu Darul Iman,
MALAYSIA
Tel: 609 – 669 6141
Fax: 609 – 669 6702
Email: instep@petronas.com.my

Kalau dah grad dari INSTEP, ada rezeki boleh bekerja dengan di Petronas ataupun Exxonmobil platform. Tapi kalau kena hantar kat onshore macam di Onshore Gas Terminal, Paka ka.. nasib lah.

Safety Passport – Conpulsory, wajib. Bagaimana nak dapatkan safety passport ni. … kalau di sebelah pantai timur ni, TSTC menawarkan berbagai course untuk workers. Ada berpuluh-puluh courses di sini tetapi yang wajib untuk bekerja di offshore :
Basic sea survival course
HUET – Helicopter underwater escape training
Fire fighting
Untuk bekerja di sebelah platform Petronas, anda perlu ada 4 courses. Exxonmobil setakat ini mewajibkan 3 courses. So tanpa course ini anda tidak akan dapat passport, takde passport maaf anda tidak dibenarkan.

Walau bagaimanapun kalau anda seorang VIP, kalau takde anda maka kerja tak boleh buat, masih ada peluang untuk anda terlepas untuk sekali namun bergantung kepada keadaan.

Berapa ribu ringgit Malaysia? Untuk 4 courses ini ada perlu ada RMX,XXX.XX. Anda boleh contact TSTC atau layari website dia orang.

Terengganu Safety Training Center Sdn Bhd
3572, Jalan Panchur,
Kawasan Perindustrian Teluk Kalong,
24000 Kemaman
Terengganu Darul Iman
Tell : 09-8623300
Fax : 09-8623302

Physically fit – Macam aku terangkan di atas, hanya personnel yang fit sahaja yang boleh bekerja di sana, yang jenis lemah lembik dinasihatkan tak perlu memohon lah. Alasan aku, kita akan bekerja di sebuah tempat yang kotor, bahaya, cuaca yang tak menentu atau ringkasnya kerja-kerja yang memerlukan kekuatan fizikal dan mental.
Everything nak cepat, kalau lambat panas lah telinga. Begitu juga dengan crew-crew otai yang dah lama bekerja di sana, ada yang hampir 30 tahun! So puak-puak otai ni ada yang kasar ada yang sebaliknya. Kalau dapat bekerja dengan satu team yang baik tu ok lah, kalau puak yang satu lagi tu, alamat nak kena demob je lah.

Demob – balik ke onshore, atau back to town.

Mentallity Fit – Kalau cepat terasa hati, suka menangis, cepat tersentuh atau apa saja peel yang sewaktu dengan kaum hawa tu sekali lagi dinasihatkan tak perlu apply lah. Sebab, sendiri mau ingat kita nak bekerja di pelantar minyak nun di tengah laut, bukannya di kedai salun rambut.
Medical check-up – Anda perlu jalani medical check-up terlebih dahulu, x-ray apa-apa yang patut. Jantung OK, paru-paru OK, mata OK dan semuanya OK. Kalau semua OK boleh jalan terus.
So ini lah serba sedikit BASIC requirement untuk bekerja di offshore.

Position Yang Ditawarkan

List di sini mungkin tidak lengkap, tetapi ini adalah antara regular position yang ada di offshore.

Helper – kalau bahasa kasarnya kuli, macam aku lah. Helper task dia membantu sesiapa sahaja yang perlukan bantuan, tak kira apa task sekalipun. Kerja biasanya lebih kepada nak memudahkan kerja-kerja orang lain, termasuklah tukang angkat spannar, bersihkan working area dan housekeeping. Ramai adik-adik lepasan SPM yang apply kerja ni.
Estimated Salary : RM40.00-RM50.00, offshore rate, 12 hours working time.

Rigger – Atas sikit dari helper, nak jadi rigger pun kena join rigging course, bukan boleh pakai redah jer. Tasknya lebih kepada ringging job, lasak, seperti menarik dan menolak bebanan yang berat yang biasanya crane tak boleh operate. Kelebihan untuk mereka yang bertubuh sasa, mat fit tak sesuai.
Estimated Salary : RM80.00-RM100.00, offshore rate, 12 hours working time.

Rigger Scaffolder – Rigger juga tetapi specialize dalam erect scaffolding, bahasa baku panggil perancah, tapi jangan ler sesekali sebut perencah kat offshore, nanti kena gelak dik. Tugasnya erect scaffolding untuk jadikan access platform dan panjat tempat tinggi menggunakan safety hardness.
Estimated Salary : RM80.00-RM120.00, offshore rate, 12 hours working time.

Fitter – Fitter kerjanya fit up weld steel pipe atau structure, biasanya satu team dengan welder.
Estimated Salary : RM90.00-RM130.00, offshore rate, 12 hours working time.

Welder -Welder, tugasnya menyambung pipe atau structure yang telah di fit up oleh fitter. Post ni boleh tahan, kalau banyak “lesen” boleh buat duit banyak. Lesen ni datangnya dari Welder Qualification Test (WQT) .. haaa translate la sendiri, memang dah gitu term nya. Kalau banyak lesen dipanggil multi skill, boleh weld material carbon steel, stainless steel, duplex, cuni etc ler. Orang kampung aku cakap juruteri.. wahaha.
Estimated Salary : RM100.00-RM300.00, offshore rate, 12 hours working time.

Blaster – Blaster kerjanya blasts metal surface dengan menggunakan blasting equipment sebelum painter paints sesuatu surface, pipe ke structure ke.. mana-mana lah. Pakaian macam orang nak kebulan, rimas la sikit. Perlu ada IMM courses.
Estimated Salary : RM70.00-RM90.00, offshore rate, 12 hours working time.

Painter – Painter pulak sambung kerja yang blaster dah buat, dia apply paint pada surface tu. Sama la kena pakai pakaian ke bulan jugak. Perlu ada IMM courses.
Estimated Salary : RM70.00-RM90.00, offshore rate, 12 hours working time.

Electrician – Nama pun electrician, kerja-kerja berkenaan dengan electric di platform.
Estimated Salary : RM100.00-RM120.00, offshore rate, 12 hours working time.

Instrument Fitter – Instrument fitter tasksnya berkenaan dengan bahagian instrument, process, tubing etc. Rilex jer kerja ni, tak berat langsung.
Estimated Salary : RM90.00-RM100.00, offshore rate, 12 hours working time.

Crane Operator – Operate platform crane.. huii kena ada course ni, kalau boleh bawak crane di onshore belum tentu boleh bawak crane di offshore.
Estimated Salary : RMxx.00-RMxx.00, offshore rate, 12 hours working time.

Roustabout –
Roughneck-
Derrickman
Driller/Assistant Driller
Toolpusher –
Storeman –
Mud Logger –
Production Operator –
Maintenance personnel –
Divers-
Catering staff –

Professional posts – Graduates from Chemistry, Physics, Engineering, Mathematics, Geology, Geophysics and Petroleum Engineering courses are all of interest to offshore companies in exploration and production activities such as:

Geologists and Geophysicists
Reservoir engineers
Drilling engineers
Petroleum engineers

Kredit artikel penulisan: www.offshoreman.net

Komen: Jika anda dah dalam bidang O&G dan nak dipersijilkan (Sijil Kemahiran Malaysia, Diploma Kemahiran Malaysia atau Diploma Lanjutan Kemahiran Malaysia), anda boleh rujuk DAFTAR NOSS JPK untuk lihat samada standard pekerjaan telah dibangunkan ke belum. Kalau dah ada, mohon SKM/DKM/DLKM anda melalui PPT.

Dan jika anda ada pengalaman kerja melebihi 10 tahun dalam bidang kemahiran anda, bolehlah pertimbangkan untuk dilantik sebagai Personal Penilai & Verifikasi. Kursus induksi seperti PP-PPT & PPL selama 2 hari boleh melayakkan anda untuk dilantik, selain SKM & pengalaman kerja.



PERSONEL PENILAIAN DAN VERIFIKASI (PPV)

PROSEDUR PERMOHONAN

Semua urusan Permohonan Personel Penilaian dan Verifikasi (PPV) (Personel BaruTambah JawatanTambah Program dan Pembaharuan) hendaklah dibuat secara ATAS TALIAN melalui URL https://www.skkm.gov.my/ dan memuat naik dokumen seperti jadual di bawah dalam format PDF mengikut jenis jawatan yang dimohon.

Borang Kebenaran Majikan
Borang Akuan Pengesahan Pengalaman
Borang Akuan Pemilik Perniagaan

NOTA

Perlu diberi perhatian bahawa, hanya satu program NOSS boleh dipilih dalam satu-satu permohonan. Oleh itu, sekiranya personel memohon untuk diperaku lebih dari satu program NOSS maka bilangan permohonan juga perlu mengikut bilangan program yang dimohon. Contohnya personel memohon pembaharuan untuk program NOSS bagi SKM 1, SKM 2 dan SKM 3 maka permohonan perlu dibuat sebanyak tiga (3) kali untuk setiap program tersebut.

Kuota Pinjaman Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK) 2019 – Siapa Dapat, Siapa Tak Dapat?

Ya, keputusan yang dinanti-nantikan oleh banyak pengusaha Pusat Bertauliah (terutamanya swasta) dan lebih ramai lagi, para pelajar yang amat memerlukan pinjaman PTPK untuk menyambung pendidikan mereka supaya berdaya saing di alam pekerjaan kelak.

Jika anda pelajar yang ingin tahu samada Pusat Latihan/Bertauliah JPK yang anda ingin daftar betul-betul dapat kuota, sila rujuk sini (SKM 1-3) & sini (DKM 4 & DLKM 5). Harap maklum bahawa Pusat Bertauliah yang tidak dapat kuota boleh buat rayuan & dapat kuota kemudian. Jika anda tidak pasti pusat mana yang tawarkan kursus apa, boleh dapat & isi borang permohonan ringkas di sini.

Bagi Pusat Bertauliah JPK yang berjaya dapat kuota PTPK 2019, TAHNIAH!
Sekarang sudah boleh rancang & hantar pengajar/personel anda untuk kursus-kursus induksi (khususnya PP-PPD-PPB) & VTO sekiranya personel anda telah berhenti kerja sebelum ni kerana risau Pusat Bertauliah anda tidak dapat kuota dari PTPK.

Bagi mereka yang ingin tahu peluang yang ada dalam sektor TVET ataupun ingin jadi Pegawai Pengesah Luaran (PPL), kursus ni juga WAJIB untuk hadir

Dan jika anda adalah Pusat Bertauliah JPK yang pentauliahannya masih aktif tapi nak jual disebabkan tiada kuota PTPK, nak bersara dsgbnya, sila hubungi min kerana ada yang minat nak beli PB sedia ada, terutamanya di kawasan Lembah Klang.

NOTA: Kursus-kursus lain (VTO & Induksi):

1. PPL: 27-28 April
2. PP-PPT: 29-30 Jun

Tempat: I Smart Educare, Kepong Metro Prima, KL
Masa: 8.30-5pm
3. VTO (Pengambilan hujung Mei/Jun) – 360jam hujung minggu, 720jam di PB masing-masing

Syarat Kelayakan PP, PPD, PPB

Kerap juga min ditanya, apa syarat PP, PPD & PPB (terutamanya dari pusat latihan yang ingin tubuhkan Pusat Bertauliah). Harap ini dapat memberi gambaran yang jelas, tak perlu tanya min lagi 😀

Yang tak tahu apa tu Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) atau cara nak dapatkan SKM, sila baca lebih lanjut di sini.

Yang nak tahu apa tu Sijil Pengajar Vokasional@VTO, sila baca sini pula

Tahukah anda sijil induksi PP-PPD, PP-PPT & PPL sekarang sah untuk tempoh 3 tahun?

Ya, tempoh 3 tahun tu dikira selepas kursus untuk tujuan pelantikan pertama jawatan personel. Syarat ini cuma kuatkuasa untuk mereka yang telah ikuti induksi selepas Mac 2015 (supaya adil untuk peserta yang lama kerana tidak berkuatkuasa sebelum tu).

Sekiranya peserta kursus tidak dilantik selepas tempoh 3 tahun, sijil induksi berkenaan tidak sah untuk pelantikan dan peserta perlu mengulang semula kursus induksi berkenaan.

Periksa mula, 20 soalan objektif
Ada yang cepat habis, ada yang sempat pose lagi 😀
Muka ceria selepas periksa
Semua gembira, nampaknya LULUS kot haha
Min tak terampil ambil gambar secara wefie, kena ambil kursus fotografi ni 😛

Selesailah induksi PP-PPT dua hari pada 16&17 Mac di I Smart Educare, anjuran ISE Education Sdn Bhd.
Ada je benda baru setiap tahun.😂
Contohnya sekarang mohon Sijil Kemahiran Malaysia dan juga PP-PPT secara online di www.skkm.gov.my, bakal PB akan secara auomatik jadi PB-PPT dsbgnya.

Jadi, jika anda dah ikuti kursus induksi lama sangat, tak kira PP-PPD, PP-PPT ke PPL, DAN tak pernah aktif/dilantik, digalakkan juga anda ikuti semula jika ingin aktif kerana banyak benda dah berubah. Anda kena ikuti perkembangan terkini supaya tak salah info.

Ni adalah 2 induksi terdekat sebelum Puasa nanti:

Induksi PP-PPD
30-31 Mac

Induksi PPL
27&28 April (Setakat hari ni, cuma 1 sesi seluruh bulan April kalau ikut jadual di CIAST)


DAFTAR SEKARANG kerana tempat TERHAD

NOTA:
1. TIADA Induksi PPL-PPT – sila baca lebih lanjut
2. Anda perlu tahu cara nak pilih penganjur

NOSS dan MSIC – Apa tu?

Malaysia Standard Industry Classification (MSIC) adalah klasifikasi standard bagi aktiviti ekonomi di Malaysia. Ia bukan berdasarkan sesuatu barangan/perkhidmatan/pekerjaan.

Bertujuan menyediakan kategori aktiviti ekonomi yang boleh digunakan sebagai asas dalam pengumpulan dan statistik aktiviti ekonomi negara.


Muat turun daftar NOSS dari www.jpkmalaysia.com/noss

Bagi yang sudah tahu & sedang jalankan program NOSS, ingat beli NOSS baru dari JPK sebelum anda membaharui program. Jika nak tahu lebih lanjut, terutamanya mereka yang dah lama ikuti induksi PP-PPD-PPB atau PP-PPT, ambilah peluang ni untuk ambil semula kerana banyak rombakan telah dibuat. Harga istimewa untuk pelanggan I Smart Educare untuk refresher.
Boleh rujuk jadual induksi 2019 di sini.

Antara program hangat yang telah guna kod MSIC adalah:

G452-002-2/3:2018 Perkhidmatan Pembaikan/Servis Diagnostik – Kenderaan Ringan @ Automotive
F432-003-3:2017 Operasi Pemasangan & Penyenggaraan Penghawa Dingin dan Pengudaraan Mekanikal @ 3 Phase HVAC
I551-003-2/3:2018 Operasi Pengemasan @ Housekeeping
I561-002-2/3:2018 Operasi Servis/Penyeliaan Makanan & Minuman @ F&B

CPC GS452-003-2:2018 (Ada 2 Elektif) (dulu TP-300-2:2016)
CPC F432-003-3:2017 (dulu ME-020-3:2012) @ 3 Phase HVAC
CPC I551-003-2:2018 (dulu HT-050-3:2012) @ Housekeeping
CPC I561-002-3:2018 (dulu HT-010-3:2012) @ F&B

Ingat, anda boleh beli NOSS dari JPK Putrajaya, Cyberjaya, pejabat-pejabat Wilayah atau kalau takda masa nak pergi sana, boleh rujuk dengan min dulu.

Kursus Induksi PP-PPD, PP-PPT, PPL – Semua penganjur sama?

Ya, anda mungkin keliru dengan mana satu nak pilih, terutamanya untuk induksi PP-PPD-PPB, di mana banyak sangat pilihan/penganjur.


Walaupun sijil yang dianugerahkan adalah sama, oleh JPK, ada beberapa perkara yang anda mungkin ingin ambil kira penganjur mana anda patut pilih.

1. Rekod penganjuran penganjur
Ini adalah AMAT penting kerana ada sesetengah penganjur yang KERAP TUNDA sesi mereka. Mengapa? Sebab ia mungkin bukan fokus utama perniagaan mereka. Lebih teruk lagi, ada penganjur yang TIDAK MEMULANGKAN WANG anda walaupun mereka tunda/batal dan anda sudah tidak berminat lagi untuk ambil dengan mereka.
Kesan yang paling teruk adalah masa ataupun tiket kapal terbang (dari Sabah/Sarawak ke Semenanjung) anda mungkin terbazir.

2. Kekerapan penganjuran
Ini juga penting sebab jika penganjur cuma anjur sekali sekala (setahun sekali dua) dan anda tak dapat hadir last minute tapi telah bayar, wang anda mungkin TIDAK DIPULANGKAN tapi disuruh MENUNGGU sesi seterusnya.

3. Perkhidmatan khidmat tambah (Value Add)
Selain kursus induksi PP-PPD/PP-PPT/PPL, lebih baik jika penganjur juga menawarkan khidmat lain yang ada kaitan dengan pentauliahn personel seperti kursus VTO & SKM secara PPT. Dengan itu, anda tak perlu nak runsing mana nak pergi selepas ikuti kursus induksi PP-PPD.

4. Pengetahuan & pengalaman penganjur
Penganjur yang baru ataupun jarang anjur biasanya tak berapa fasih dengan sistem persijilan kemahiran Malaysia.
Mereka mungkin tidak dapat jawab banyak persoalan anda kerana tak cukup pengalaman tapi lebih bahaya lagi, ada yang bagi AJARAN SESAT!
Mudah je, kalau anda nak servis kereta ke baiki kereta, anda lebih selesa hantar ke mekanik bawah pokok ke PAKAR/SIFU yang berpengalaman?
Jadi, pilihlah dengan bijak 🙂

5. Testimoni pelanggan
Kalau penganjur bagus, pelanggan akan bagi testimoni, bukan satu, dua atau tiga tapi ramai. Mungkin ia boleh direka-reka tapi kalau penganjur dapat anjur beratus sesi atau bertahan belasan tahun, pastinya bukan penganjur yang kualitinya boleh dipertikaikan.

TVET, a stepchild no more

Students of Politeknik Ungku Omar get hands on training on automotive engineering at the workshop at their campus in Ipoh.

Students of Politeknik Ungku Omar get hands on training on automotive engineering at the workshop at their campus in Ipoh.

A framework has been proposed to address the long-standing problems of our TVET system

A NEW framework for technical and vocational training is in the pipelines.

If approved, the proposal will see a more streamlined, effective, and industry-relevant, Technical and Vocational Education Training (TVET) system.

Proposed by the National TVET Movement to the Economic Planning Unit last month, the framework aims to address the country’s ailing TVET system.

“Our focus is on upper secondary school students. We want to create a TVET champion.

TVET students being trained to be industry-ready. — File photo

TVET students being trained to be industry-ready. — File photo

“We want students to have better access to choices between academics and something more hands-on like TVET. This is what’s happening in other countries,” said Ahmad Tajudin, who recently retired as the Education Ministry deputy director-general.

Among those part of the Movement are the Federation of Human Resources Ministry’s Department of Skills Development (JPK) Accredited Centres (FeMac), National Council of Professors, and the National Parent-Teacher Associations’ Vocational and Technical Consultative Council.

For too long, TVET has been the “troubled stepchild” of the education system, he said.

This framework tackles long-standing problems like the:

> Overlapping of programmes and certifications;

> Misguided focus on post-secondary TVET students instead of upper secondary students;

> Existence of multiple accreditation bodies and agencies implementing TVET;

> High operations cost resulting from the many ministries involved;

> Weak policies; and

> Private TVET providers being treated as competitors.

“All TVET institutions should be streamlined, rationalised, and consolidated, under the Education Ministry.

“This ensures that teachers and trainers are better taken care of under one scheme of service. And, there won’t be a need to close down any institutions if all facilities and resources are under one roof,” he said, adding that it would also be more cost effective for the Government while ensuring smoother communication between the industry and institutions.

Other reforms proposed by the Movement include:

> Reducing existing certifications to an important few;

> Having a single accreditation body for TVET;

> Establishing two educational pathways for students to choose from;

> Allowing industries to take the lead;

> Enhancing TVET apprenticeship programmes based on models from other developed countries; and

> Formulating policies and legislations to enhance careers in TVET.

Greater emphasis, and an overview, of TVET implementation is needed, Ahmad Tajudin said.

There should be training provisions to facilitate contributions from private TVET providers, and there must be closer collaboration between the industry and these providers.

“Our TVET system needs stronger institutional coordination, and greater transparency among the multiple public agencies.

“TVET restructuring is a small part of a holistic solution, but it’s a start to the reform,” he said, adding that strong political will from the Government was crucial to ensure the country’s TVET success.

Education Minister Dr Maszlee Malik said the Government would continue enhancing the capabilities of TVET institutions and systems to remain competitive and meet industry demands.

Speaking during his annual new year address in Serdang on Monday, he said the ministry would implement a harmonised accreditation and quality assurance system to enable student mobility in TVET institutions, which includes the Malaysian Technical University Network (MTUN).

The launch of Limkokwing TVET International, a TVET Malaysia Training Centre at Limkokwing University.MOHD SAHAR MISNI/The Star

The launch of Limkokwing TVET International, a TVET Malaysia Training Centre at Limkokwing University.MOHD SAHAR MISNI/The Star

MTUN, he said, should move in the direction of Fachhochschule – Germany’s tertiary education institution specialising in topical areas.

MTUN, he added, shouldn’t be evaluated solely based on publications, but also on the ability of the graduates produced to solve technical issues.

He said the ministry plans to increase the quality and delivery of TVET by enabling the industry to lead the curriculum development, avoid overlapping of programmes and resources, improve cost effectiveness, and widen the funding to increase enrolment.

He said the ministry was also in the midst of addressing recognition issues involving controversial vocational colleges.

He assured polytechnics and community colleges that they wouldn’t be sidelined in the reform process.

“To ensure the employability of our graduates, closer collaboration between these institutions and the industry – especially with the big players – will be prioritised,” he said, adding that these were part of the ministry’s efforts in making sure that TVET, polytechnics, vocational colleges, and community colleges, are no longer seen as second choice options.

In June last year, Dr Maszlee appointed Lembah Pantai MP Nurul Izzah Anwar to chair a special TVET task force.

The duties of the task force, said Dr Maszlee, was to conduct research across all ministries that provide TVET education and training, and recommend how the country’s TVET system can be improved. This includes a review of TVET education and training laws, and the possibility of a TVET commission.

However, the TVET industry was left reeling following Nurul Izzah’s resignation as PKR vice president on Dec 17, and her decision to no longer serve the federal government in any capacity.

“We’ll continue advocating for a sustainable and effective TVET implementation,” said Ahmad Tajudin.

Source: www.thestar.com.my

Comment: It’s good that the Ministry has identified the weaknesses & looking to implement the reforms (personally, I see that our TVET sector would soar to much greater heights compared to now, if reforms are implemented effectively & correctly).

But I have a doubt whether they would reform this particular weakness – Private TVET providers being treated as competitors.

It seems that there are plans to gradually “KILL” the private TVET providers based on their proposed plans (hearsay, so take it with a pinch of salt).


These include but not limited to:

1) Closing all TVET providers that are 2 stars and below after the impending 2019 star rating process (as early as March 2019). It generally affects the smaller private TVET providers who has very limited resources (manpower & finances) vs the public TVET institutions.
2) Closing/revoke Vocational Training Operation (VTO) programme of any private TVET institutions that has does not meet a min of 4 stars and above for that particular programme. Eventually, it would be just offered by the multiple satellite campuses of CIAST, nationwide,
3) Restrict the organising of the JPK’s various induction courses (PP-PPD-PPB, PP-PPT, PPL) to only  CIAST satellite campuses, nationwide.
4) and BEYOND – perhaps you can comment if you think what they are doing/planning to do is gonna KILL the private TVET providers.

Penilaian Pembaharuan Lantikan PPL (2019)

Sukacita pihak CIAST mempelawa mana-mana lantikan Pegawai Pengesah Luaran (PPL) yang akan tamat tempoh pada tahun 2019 dan 2020 untuk memohon menyertai Bengkel Penilaian Pembaharuan PPL Tahun 2019 mengikut zon  seperti jadual di bawah. Maklumat lengkap mengenai bengkel penilaian ini boleh merujuk kepada PANDUAN PENILAIAN PEMBAHARUAN LANTIKAN PEGAWAI PENGESAH LUARAN (PPL)
Bil. Zon Wilayah Tarikh Bengkel Penilaian * Lokasi Bengkel* Tarikh Tutup Permohonan
1 Tengah 1 Feb 2019 (Minggu ke-2) CIAST Shah Alam 18-Jan-19
2 Utara 1 Feb 2019 (Minggu ke-3) CSC ADTEC Taiping, CSC Kepala Batas, UTC Alor Setar, 26-Jan-19
3 Selatan 1 Mac 2019 (Minggu ke-1) CSC ADTEC Melaka, JPK Wilayah Selatan 8-Feb-19
4 Timur 1 Mac 2019 (Minggu ke-3) CSC ILP Marang, CSC ILP Kota Bharu 8-Feb-19
5 Sabah 1 April 2019 (Minggu ke-3) JPK Wilayah Sabah 15-Mac-19
6 Sarawak 1 Jun 2019 (Minggu ke-3) JPK Wilayah Sarawak 03-Mei-19
7 Tengah 2 Julai 2019 (Minggu ke-2) CIAST Shah Alam 31-Mei-19
8 Utara 2 Ogos 2019 (Minggu ke-1) CSC ADTEC Taiping, CSC Kepala Batas, UTC Alor Setar, 05-Jul-19
9 Selatan 2 Ogos 2019 (Minggu ke-3) CSC ADTEC Melaka, JPK Wilayah Selatan 05-Jul-19
10 Timur 2 Sept 2019 (Minggu ke-1) CSC ILP Marang, CSC ILP Kota Bharu 02-Ogos-19
* Tertakluk kepada perubahan

Sila mohon <<DI SINI>>

Nota: Tuan/puan dinasihatkan untuk memilih di zon wilayah yang paling hampir dengan alamat rumah tuan/puan kerana tuntutan TNT adalah tanggungjawab tuan/puan atau agensi tuan/puan sendiri dan bukti penghantaran permohonan tidak sah sebagai pengesahan kehadiran. Keutamaan tawaran akan merujuk kepada kelayakan pemohon dan nombor ID permohonan yang terawal.

NOTA: Kursus Induksi PPL pada 19-20 Jan di Kepong, KL
              Sekiranya dah tamat tempoh (3 tahun dari 2015 & tak pernah dilantik sebagai                  PPL) ataupun ingin sebelum menghadapi bengkel penilaian, ikutilah kursus                      induksi PPL  sekali lagi dengan yuran istimewa (sehingga 50% diskaun).

Kursus Induksi PP-PPD & PPL Dis 18 & Jan 19 (Alor Setar & KL)

Salam kemahiran,

Tak kira anda ingin dilantik sebagai PP, PPD, PPB ataupun PPL, kursus induksi PP-PPD adalah WAJIB untuk semua.

Siapa yang diwajibkan untuk menghadiri dan mempunyai sijil Kursus Induksi PP-PPD-PPB ?

  1. Pegawai Penilai (PP) – Individu yang akan menjadi Pegawai Penilai (tenaga pengajar) di kolej / pusat latihan kemahiran swata dan kerajaan.
    Mesti ada sijil induksi PP-PPD, SKM3 & VTO
  2. Pegawai Pengesah Dalaman (PPD) – Individu yang akan menjadi Pegawai Pengesah Dalaman (penyelia tenaga pengajar) di kolej / pusat latihan kemahiran swasta dan kerajaaan.
    Mesti ada sijil induksi PP-PPD & SKM3
  3. Pengurus Pusat Bertauliah (PPB) – Individu yang akan menjadi Pengurus Pusat Bertauliah (pengurus) di kolej / pusat latihan kemahiran swasta dan kerajaan.
    Cuma perlu lulus induksi PP-PPD
  4. Pegawai Pengesah Luaran – Individu yang ingin menjadi Pegawai Pengesah Luaran (penyelia luar) untuk Persijilan Kemahiran Malaysia.
    Perlu lulus induksi PP-PPD & induksi PPL

TAK PERLU SPM!

Berikut adalah tarikh untuk pelbagai kursus induksi yang akan datang di Kedah/KL Dis/Jan2019

PP-PPD
Tarikh: 21-22 Dis 2018
Tempat: Alor Setar, Kedah

Tarikh: 12-13 Jan 2019
Tempat: I Smart Educare, Kepong

PPL (Mesti lulus induksi PP-PPD dulu)
Tarikh: 19-20 Jan 2019
Tempat: I Smart Educare, Kepong

Jadual 2019 & butiran lanjut di –http://jpkmalaysia.com/our-services
Muat turun Borang Permohonan KIP-01