Tag Archives: PPL

Kursus Induksi PP-PPD-PPB & PPL Mac 2020

kursus induksi JPK
Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad
(PP-PPD-PPB Siri D19/03/2020 di www.skkm.gov.my)

Who should attend this induction course? / Siapa yang patut hadir kursus induksi Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK) ni?

a) Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK) Accredited Centre Personnels / Calon Personel Pusat Bertauliah Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK):
i) Assessor / Pegawai Penilai (PP)
ii) Internal Verifier / Pegawai Pengesah Dalaman (PPD)
iii) Centre Manager / Pengurus Pusat Bertauliah (PPB)
b) Individuals that’s involved with managing the JPK Accredited Centre / Individu yang terlibat dengan pengendalian Pusat Bertauliah
c) External Verifer candidate (need to pass PP-PPD-PPB induction course first / Calon Pegawai Pengesah Luaran (PPL) (kena lulus kursus induksi PP-PPD-PPB sebelum ikuti induksi PPL) – Need to attend PPL Induction Course
d) Individual that is interested with the Malaysia Skills Certification System / Individu yang berminat dalam Sistem Persijilan Kemahiran Malaysia (SPKM)

kursus induksi
Sila daftar awal kerana tempat adalah terhad
(PPL Siri L4/02/2020 di www.skkm.gov.my)

Siapa yang boleh ikuti kursus induksi PPL? (tak sama dengan lantikan):

  1. Warganegara Malaysia atau PR DAN
  2. 18 tahun ke atas
  3. Lulus induksi PP-PPD-PPB

Syarat lantikan (tambahan kepada syarat di atas):

  1. Pengalaman kerja 10 tahun (jika bidang kritikal, tak sampai 10 tahun pun boleh dipertimbangkan) ke atas dalam bidang kemahiran anda secara amnya.
  2. Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) / Diploma Kemahiran Malaysia (DKM) / Diploma Lanjutan Kemahiran Malaysia (DLKM)

Objektif kursus induksi PPL:

  • Memberi pemahaman mengenai Sistem Persijilan Kemahiran Malaysia
  • Memberi kefahaman peranan dan tanggungjawab sebagai PPL
  • Memenuhi syarat lantikan sebagai PPL bagi program di Pusat Bertauliah & Program SLDN

Peluang sebagai Pegawai Pengesah Luaran (PPL)

Peluang memang banyak, ada yang mungkin dapat rezeki 5 angka sebulan jika buat dengan baik secara sepenuh masa.

(PP-PPD-PPB Siri D19/03/2020 di www.skkm.gov.my)
(PPL Siri L4/02/2020 di www.skkm.gov.my)

Untuk keterangan lanjut, whatsapp/hubungi:
Nora@03-62429999 ATAU
Melvin@012-312343

PERHATIAN: Kursus telah ditunda (disebabkan PKP/PKPB) ke tarikh yang bakal diumumkan. Masih menunggu kelulusan SOP yang bakal diumumkan oleh urus setia pada bulan Jun 2020. Sila rujuk sini untuk maklumat selanjutnya.

Kursus Induksi mana patut ambil??

kursus induksi mana satu patut ambil?

Kursus Induksi JPK

Ada pelbagai jenis kursus induksi JPK. Jadi, kursus induksi mana satu patut ambil?

Induksi PP-PPT – Nak dilantik sebagai:
👫 PP-PPT (>10 tahun pengalaman kerja dlm bidang kemahiran yang sama & SKM3) ataupun
👫 Penyelaras di PB-PPT ataupun
👨🏻‍🍳 Nak tahu lebih lanjut mengenai kaedah permohonan SKM-PPT)

📅Tarikh: 8-9 Feb
⏰ Masa: 8.30-5pm
🏫Tempat: I Smart Educare (PB VTO) di Kepong Metro Prima, KL

Induksi PP-PPD-PPB – Nak dilantik sebagai:
👨🏼‍🎓 PP (Pegawai Penilai)
👨🏼‍🎓 PPD (Pegawai Pengesah Dalaman) ataupun
🤵🏻 PPB (Pengurus Pusat Bertauliah) di Pusat Bertauliah JPK
👨🏻‍🍳 PPL (perlu lulus induksi PP-PPD-PPB dulu)

📅Tarikh: 15-16 Feb
⏰ Masa: 8.30-5pm
🏫 Tempat: I Smart Educare (PB VTO) di Kepong Metro Prima, KL

Induksi PPL – Nak dilantik sebagai:
👩🏻‍🍳 PPL-SLaPB (>10 tahun pengalaman kerja dlm bidang kemahiran yang sama, sijil induksi PP-PPD-PPB & SKM3)
👩🏻‍🍳 PPL-SLDN (>10 tahun pengalaman kerja dlm bidang kemahiran yang sama, sijil induksi PP-PPD-PPB & SKM3)

📅Tarikh: 28-29 Mac
⏰ Masa: 8.30-5pm
🏫Tempat: I Smart Educare (PB VTO) di Kepong Metro Prima, KL

Yuran: RM350 setiap kursus.

Harap penerangan sepintas lalu ni dapat menjawab persoalan anda tentang kursus induksi mana satu yang patut anda ikuti.

😃 Berminat? Boleh muat turun borang dari sini (mod serta butiran bayaran juga ada di sini) –http://jpkmalaysia.com/services/application-form/

Kalau anda dah tahu, kongsilah dengan rakan anda

Kursus Induksi PPL 2019 (TERAKHIR di Malaysia)

Salam kemahiran, berikut adalah maklumat kursus induksi PPL 2019 (terakhir di Malaysia).

Tarikh: 28-29 Dis 2019
Masa: 8.30-5pm
Tempat: I Smart Educare, Kepong Metro Prima, KL
Yuran: RM350 (minum pagi, makan tengah hari, nota & sijil dari JPK)
Caj pos sijil: RM10/alamat (Semenanjung) / 20/alamat (Malaysia Timur)
Bank: Maybank 54589385943 ISE Education Sdn Bhd

Siapa yang boleh ikuti (tak sama dengan lantikan):
1. Warganegara Malaysia atau PR DAN
2. 18 tahun ke atas
3. Lulus induksi PP-PPD-PPB

Syarat lantikan (tambahan kepada syarat di atas):
1. Pengalaman kerja 10 tahun ke atas dalam bidang kemahiran anda secara amnya.
2. SKM/DKM/DLKM
3. Sijil induksi PP-PPD-PPB & PPL

Peluang sebagai PPL

Peluang memang banyak, ada yang mungkin dapat rezeki 5 angka sebulan jika buat dengan baik secara sepenuh masa.

Bukan sahaja boleh dilantik sebagai PPL-SLaPB (Pusat Bertauliah) tapi juga PPL-SLDN & PPL-PPT. Jadi, ingat yg, takda kursus induksi PPL-SLDN ke PPL-PPT, semuanya dalam satu je, induksi PPL, jimat kan?

Cara daftar secara online kursus induksi PPL 2019 di skkm.gov.my, selain isi borang permohonan manual.

kursus induksi PPL 2019
Langkah 1&2 (setelah daftar sebagai pengguna)
mohon kursus induksi PPL 2019
Langkah 3 – Klik Mohon Kursus Induksi
Langkah 4 – Klik Induksi PPL
Langkah 5 – Mohon Kursus
Langkah 6 – Yay, dah OK

Peluang graduan TVET di Offshore

Graduan TVET di offshore

Kehidupan dan cabaran di offshore

Bekerja di offshore (pelantar minyak) tak sama dengan bekerja di tempat-tempat biasa. Berjauhan dengan keluarga, anak bini serta girlfriend, kerja 12 jam sehari start jam 6.30 pagi sampai le jam 6.30 petang. Pergerakkan pun terbatas, banyak regulation yang kena patuhi.

Tentang safety pulak, number one. Sesetengah platform Petronas langsung tidak benarkan personnel keluar dari living quarters kalau tak pakai coverall, sebab safety. Mercury hazard Dan Hidrogen sulfida. Platform Supervisor ada hak untuk hantar balik pada sesiapa yang langgar safety regulation. Kena pakai PPE atau personnel protective equipment setiap masa sewaktu bekerja, kalau after working hour sekalipun kena pakai kalau keluar dari living quarters. Living quarters – tempat makan minum, tengok tv, mandi, rehat dan tidur.

Nak ke offshore pun perlu jalan urine test terlebih dulu, mana-mana personnel yang positive, minta maaf sila balik rumah, offshore bukan tempat untuk penagih. Sekarang Petronas dah kuat kuasakan peraturan ni di sebelah east coast ni. Mana-mana personnel yang nak ke Petronas platform mesti urine test dulu sebelum naik chopper. ExxonMobil, Talisman dan lain-lain buat masa ni belum start lagi.

Risiko pun tinggi, ombak besar, angin kencang, kerja-kerja yang dijalankan semuanya kerja yang robust. Takde kerja yang takde risiko. Life di offshore perlu alert 24 jam. Masih berminat nak bekerja di offshore ke?

Kelayakkan untuk bekerja di offshore

Bukan semua orang boleh atau layak untuk bekerja di offshore. Hanya mereka yang betul-betul fit dibenarkan berada di atas platform, mat fit tidak digalakkan sama sekali.

Turun dari platform to boat
Basic requirement untuk bekerja di pelantar minyak.

Berusia at least 18 tahun ke atas – biasanya lepasan SPM lah. Sementara nak tunggu result tu ok juga cari pengalaman. Masalahnya sukar juga nak dapatkan company yang nak recruit worker yang tidak pernah ada pengalaman bekerja ni. Paling mudah gi register kat INSTEP – Institut Teknologi Petronas. Lawat web dia kalau nak tahu lebih lanjut. Tak jauh pun, area Batu Rakit Kuala Terengganu jer.
Institut Teknologi PETRONAS (INSTEP – Batu Rakit Campus)
Lot 9764, Mukim Batu Rakit,
21020, Kuala Terengganu,
Terengganu Darul Iman,
MALAYSIA
Tel: 609 – 669 6141
Fax: 609 – 669 6702
Email: instep@petronas.com.my

Kalau dah grad dari INSTEP, ada rezeki boleh bekerja dengan di Petronas ataupun ExxonMobil platform. Tapi kalau kena hantar kat onshore macam di Onshore Gas Terminal, Paka ka.. nasib lah.

Safety Passport – Conpulsory, wajib. Bagaimana nak dapatkan safety passport ni. … kalau di sebelah pantai timur ni, TSTC menawarkan berbagai course untuk workers. Ada berpuluh-puluh courses di sini tetapi yang wajib untuk bekerja di offshore :

Basic sea survival course
HUET – Helicopter underwater escape training
Fire fighting
Untuk bekerja di sebelah platform Petronas, anda perlu ada 4 courses. ExxonMobil setakat ini mewajibkan 3 courses. So tanpa course ini anda tidak akan dapat passport, takde passport maaf anda tidak dibenarkan

Walau bagaimanapun kalau anda seorang VIP, kalau takde anda maka kerja tak boleh buat, masih ada peluang untuk anda terlepas untuk sekali namun bergantung kepada keadaan.

Berapa ribu ringgit Malaysia? Untuk 4 courses ini ada perlu ada RMX,XXX.XX. Anda boleh contact TSTC atau layari website dia orang.

Terengganu Safety Training Center Sdn Bhd
3572, Jalan Panchur,
Kawasan Perindustrian Teluk Kalong,
24000 Kemaman
Terengganu Darul Iman
Tell : 09-8623300
Fax : 09-8623302

Physically fit – Macam aku terangkan di atas, hanya personnel yang fit sahaja yang boleh bekerja di sana, yang jenis lemah lembik dinasihatkan tak perlu memohon lah. Alasan aku, kita akan bekerja di sebuah tempat yang kotor, bahaya, cuaca yang tak menentu atau ringkasnya kerja-kerja yang memerlukan kekuatan fizikal dan mental.
Everything nak cepat, kalau lambat panas lah telinga. Begitu juga dengan crew-crew otai yang dah lama bekerja di sana, ada yang hampir 30 tahun! So puak-puak otai ni ada yang kasar ada yang sebaliknya. Kalau dapat bekerja dengan satu team yang baik tu ok lah, kalau puak yang satu lagi tu, alamat nak kena demob je lah.

Demob – balik ke onshore, atau back to town.

Mentallity Fit – Kalau cepat terasa hati, suka menangis, cepat tersentuh atau apa saja peel yang sewaktu dengan kaum hawa tu sekali lagi dinasihatkan tak perlu apply lah. Sebab, sendiri mau ingat kita nak bekerja di pelantar minyak nun di tengah laut, bukannya di kedai salun rambut.
Medical check-up – Anda perlu jalani medical check-up terlebih dahulu, x-ray apa-apa yang patut. Jantung OK, paru-paru OK, mata OK dan semuanya OK. Kalau semua OK boleh jalan terus.
So ini lah serba sedikit BASIC requirement untuk bekerja di offshore.

Jawatan Yang Ditawarkan

List di sini mungkin tidak lengkap, tetapi ini adalah antara regular position yang ada di offshore.

Helper – kalau bahasa kasarnya kuli, macam aku lah. Helper task dia membantu sesiapa sahaja yang perlukan bantuan, tak kira apa task sekalipun. Kerja biasanya lebih kepada nak memudahkan kerja-kerja orang lain, termasuklah tukang angkat spannar, bersihkan working area dan housekeeping. Ramai adik-adik lepasan SPM yang apply kerja ni.
Estimated Salary : RM40.00-RM50.00, offshore rate, 12 hours working time.

Rigger – Atas sikit dari helper, nak jadi rigger pun kena join rigging course, bukan boleh pakai redah jer. Tasknya lebih kepada ringging job, lasak, seperti menarik dan menolak bebanan yang berat yang biasanya crane tak boleh operate. Kelebihan untuk mereka yang bertubuh sasa, mat fit tak sesuai.
Estimated Salary : RM80.00-RM100.00, offshore rate, 12 hours working time.

Rigger Scaffolder – Rigger juga tetapi specialize dalam erect scaffolding, bahasa baku panggil perancah, tapi jangan ler sesekali sebut perencah kat offshore, nanti kena gelak dik. Tugasnya erect scaffolding untuk jadikan access platform dan panjat tempat tinggi menggunakan safety hardness.
Estimated Salary : RM80.00-RM120.00, offshore rate, 12 hours working time.

Fitter – Fitter kerjanya fit up weld steel pipe atau structure, biasanya satu team dengan welder.
Estimated Salary : RM90.00-RM130.00, offshore rate, 12 hours working time.

Welder -Welder, tugasnya menyambung pipe atau structure yang telah di fit up oleh fitter. Post ni boleh tahan, kalau banyak “lesen” boleh buat duit banyak. Lesen ni datangnya dari Welder Qualification Test (WQT) .. haaa translate la sendiri, memang dah gitu term nya. Kalau banyak lesen dipanggil multi skill, boleh weld material carbon steel, stainless steel, duplex, cuni etc ler. Orang kampung aku cakap juruteri.. wahaha.
Estimated Salary : RM100.00-RM300.00, offshore rate, 12 hours working time.

Blaster – Blaster kerjanya blasts metal surface dengan menggunakan blasting equipment sebelum painter paints sesuatu surface, pipe ke structure ke.. mana-mana lah. Pakaian macam orang nak kebulan, rimas la sikit. Perlu ada IMM courses.
Estimated Salary : RM70.00-RM90.00, offshore rate, 12 hours working time.

Painter – Painter pulak sambung kerja yang blaster dah buat, dia apply paint pada surface tu. Sama la kena pakai pakaian ke bulan jugak. Perlu ada IMM courses.
Estimated Salary : RM70.00-RM90.00, offshore rate, 12 hours working time.

Electrician – Nama pun electrician, kerja-kerja berkenaan dengan electric di platform.
Estimated Salary : RM100.00-RM120.00, offshore rate, 12 hours working time.

Instrument Fitter – Instrument fitter tasksnya berkenaan dengan bahagian instrument, process, tubing etc. Rilex jer kerja ni, tak berat langsung.
Estimated Salary : RM90.00-RM100.00, offshore rate, 12 hours working time.

Crane Operator – Operate platform crane.. huii kena ada course ni, kalau boleh bawak crane di onshore belum tentu boleh bawak crane di offshore.
Estimated Salary : RMxx.00-RMxx.00, offshore rate, 12 hours working time.

Roustabout –
Roughneck-
Derrickman
Driller/Assistant Driller
Toolpusher –
Storeman –
Mud Logger –
Production Operator –
Maintenance personnel –
Divers-
Catering staff –

Professional posts – Graduates from Chemistry, Physics, Engineering, Mathematics, Geology, Geophysics and Petroleum Engineering courses are all of interest to offshore companies in exploration and production activities such as:

Geologists and Geophysicists
Reservoir engineers
Drilling engineers
Petroleum engineers

Kredit artikel penulisan: www.offshoreman.net

Komen: Jika anda dah dalam bidang O&G dan nak dipersijilkan (Sijil Kemahiran Malaysia, Diploma Kemahiran Malaysia atau Diploma Lanjutan Kemahiran Malaysia), anda boleh rujuk DAFTAR NOSS JPK untuk lihat samada standard pekerjaan telah dibangunkan ke belum. Kalau dah ada, mohon SKM/DKM/DLKM anda melalui PPT.

Dan jika anda ada pengalaman kerja melebihi 10 tahun dalam bidang kemahiran anda, bolehlah pertimbangkan untuk dilantik sebagai Personal Penilai & Verifikasi.

Kursus induksi seperti PP-PPT & PPL selama 2 hari boleh melayakkan anda untuk dilantik, selain SKM & pengalaman kerja (>>10 tahun).



PERSONEL PENILAIAN DAN VERIFIKASI (PPV)

PERSONEL PENILAIAN DAN VERIFIKASI (PPV) SISTEM PERSIJILAN KEMAHIRAN MALAYSIA (SPKM)

Personal Penilaian dan Verifikasi (PPV) adalah individu yang diperaku oleh Ketua Pengarah untuk menjalankan Penilaian dan Verifikasi Sistem Persijilan Kemahiran Malaysia (SPKM).  PPV juga perlu mempunyai pengetahuan, kemahiran dan berpengalaman luas dalam bidang dimohon serta berperanan dalam jaminan mutu pelaksanaan SPKM dan penigasan tertakluk kepada keperluan JPK.

Struktur PPV

PPV: PEGAWAI PENGESAH LUARAN (PPL)

  • mana-mana individu yang diperaku oleh Ketua Pengarah bagi melaksanakan lawatan verifikasi ke Pusat Bertauliah (PB) / PB SLDN
  • PPL juga bertanggungjawab memastikan tahap kualiti latihan kemahiran yang dijalankan oleh PB memenuhi kriteria kemahiran ditetapkan.

PPL ini terdiri daripada dua (2) kategori iaitu ;

–  Pegawai Pengesah Luaran Sistem Latihan Program Bertauliah (PPL-SLaPB);
–  Pegawai Pengesah Luaran Sistem Latihan Dual Nasional (PPL-SLDN)

Pegawai Pengesah Luaran Sistem Latihan Program Bertauliah (PPL-SLaPB)

PPL-SLaPB merupakan seseorang personel yang memenuhi kelayakan yang ditetapkan dan diberi kuasa oleh Ketua Pengarah Pembangunan Kemahiran (KPPK) untuk melaksanakan verifikasi luaran dan penilaian di Pusat Bertauliah. Peranan dan tanggungjawab PPL-SLaPB pula termasuklah:

i.  Membuat lawatan, menyemak dan mengesahkan semua dokumen penilaian yang berkaitan bagi Sistem Latihan Program Bertauliah (SLaPB);

 ii. Memberi khidmat nasihat berkaitan pelaksanaan penilaian;

iii. Menyediakan Laporan Pegawai Pengesah Luaran berkenaan perkaraperkara yang diperuntukkan dalam melaksanakan aktiviti verifikasi luaran memenuhi kriteria kemahiran yang ditetapkan bagi Sistem Latihan Program Bertauliah (SLaPB) kepada JPK.

Sekiranya anda berminat untuk memohon sebagai PPLSLaPB ini, anda perlu memenuhi kriteria syarat seperti berikut:

i. Warganegara Malaysia;

ii. Mempunyai pengalaman kerja sekurang-kurang 10 tahun dalam bidang kemahiran yang dimohon;

iii. Lulus Kursus Induksi PP-PPD-PPB;

iv. Lulus Kursus Induksi PPL; dan

v. Memiliki kelayakan kemahiran berikut bagi bidang yang ingin dimohon ;

a. SKM 1,2,3 – Memiliki sekurang-kurangnya SKM Tahap 3 dalam bidang yang dimohon

b. DKM – Memiliki sekurang-kurangnya DKM/ Diploma yang diiktiraf oleh Kerajaan dalam bidang dimohon

c. DLKM – Memiliki sekurang-kurangnya DLKM/ Ijazah yang diiktiraf oleh Kerajaan dalam bidang dimohon

Bagi anda yang memohon program berkaitan Operasi Latihan Vokasional (VTO, VTE dan VTM) pula, anda hendaklah memenuhi syarat tambahan seperti berikut;

a. Vocational Training Operation (VTO) – Memiliki SKM program VTO; dan memiliki salah satu kelayakan berikut iaitu mempunyai pengalaman mengajar program VTO melebihi dua (2) tahun atau mengajar mana-mana bidang kemahiran di PB JPK melebihi lima (5) tahun. 8 Panduan dan Syarat Permohonan Perakuan Personel Penilaian Dan Verifikasi (PPV)

b. Vocational Education & Training Implementation (VTE) – Memiliki DKM dalam program VTE; dan memiliki salah satu kelayakan berikut iaitu mempunyai pengalaman mengajar program VTE melebihi dua (2) tahun atau menyelia dan mengurus program kemahiran di PB JPK melebihi lima (5) tahun.

c. Vocational Education & Training Management (VTM) – Memiliki DLKM dalam program VTM; dan memiliki salah satu kelayakan berikut iaitu mempunyai pengalaman mengajar program VTM melebihi dua (2) tahun atau menyelia dan mengurus program kemahiran di PB JPK melebihi lima (5) tahun.

Pegawai Pengesah Luaran Sistem Latihan Dual Nasional (PPL-SLDN)

Pegawai Pengesah Luaran Sistem Latihan Dual Nasional (PPL-SLDN) adalah merupakan personel yang memenuhi kelayakan yang ditetapkan dan diberi kuasa oleh Ketua Pengarah untuk melaksanakan verifikasi luaran di tempat kerja/ Pusat Bertauliah.

Peranan dan tanggungjawab PPL-SLDN termasuklah:

i. Memantau pelaksanaan Peperiksaan Akhir;

ii. Memberi khidmat nasihat berkaitan pelaksanaan penilaian;

iii. Menyediakan Laporan Pegawai Pengesah Luaran (JPK/SLDN/VL01);

iv. Menyemak dan mengesah Buku Log; dan

v. Menyemak dan mengesahkan semua dokumen penilaian yang berkaitan.

Bagi memohon jawatan ini, anda perlulah memenuhi kriteria seperti yang telah ditetapkan.  Syarat perakuan sebagai PPL-SLDN adalah seperti berikut:

i. Warganegara Malaysia;

ii. Mempunyai pengalaman kerja sekurang-kurang 10 tahun dalam bidang kemahiran yang dimohon;

iii. Hadir Kursus Induksi SLDN;

iv. Lulus Kursus Induksi PPL; dan

v. Memiliki kelayakan kemahiran berikut bagi program yang dimohon :

a. SKM 1,2,3 – Memiliki sekurang-kurangnya SKM Tahap 3 dalam bidang dimohon.

b. DKM – Memiliki sekurang-kurangnya DKM atau Diploma yang diiktiraf Kerajaan berkaitan dengan bidang dimohon.

c. DLKM – Memiliki sekurang-kurangnya DLKM atau Ijazah yang diiktiraf Kerajaan berkaitan dengan bidang dimohon.

PPV: Pegawai Penilai Pengiktirafan Pencapaian Terdahulu (PP- PPT)

Pegawai Penilai Pengiktirafan Pencapaian Terdahulu (PP- PPT) adalah merupakan personel yang memenuhi kelayakan yang ditetapkan dan diberi kuasa oleh Ketua Pengarah untuk menilai pengalaman dan pencapaian terdahulu yang dimiliki oleh calon. Antara peranan dan tanggungjawab PP-PPT termasuklah:

i. Menilai ketrampilan berdasarkan pengalaman, pengiktirafan dan pencapaian terdahulu calon PPT dengan bukti-bukti keterampilan yang sahih, kebolehpercayaan dan mencukupi sebelum dibuat verifikasi bagi tujuan persijilan.

ii. Menjalankan sesi kaunseling bagi membimbing dan membantu calon bagi mengenalpasti dan menyediakan bukti-bukti keterampilan berdasarkan pengalaman terdahulu yang dimiliki oleh calon.

Bagi jawatan ini, antara kriteria dan syarat perakuan yang perlu anda penuhi sebagai PP-PPT adalah seperti berikut:

i. Warganegara Malaysia;

ii. Mempunyai pengalaman kerja sekurang-kurang 10 tahun dalam bidang kemahiran yang dimohon (mestilah bidang yang sama);

iii. Lulus Kursus Induksi PP-PPT; dan

iv. Memiliki kelayakan kemahiran berikut bagi program yang dimohon;

a. SKM 1,2,3 – Memiliki SKM dalam program yang dimohon.

b. DKM* – Memiliki DKM dalam program yang dimohon.

c. DLKM* – Memiliki DLKM dalam program yang dimohon. Nota : * Berada pada peringkat penyeliaan/ pengurusan/ professional bagi program Tahap 4 dan Tahap 5;

vii. Bagi pemohon yang memohon program berkaitan Operasi Latihan Vokasional (VTO, VTE dan VTM) anda hendaklah memenuhi syarat tambahan berikut ;

a. Vocational Training Operation (VTO) – Memiliki SKM program VTO; dan memiliki salah satu kelayakan berikut iaitu mempunyai pengalaman mengajar program VTO melebihi dua (2) tahun atau mengajar mana-mana bidang kemahiran di PB JPK melebihi lima (5) tahun.

b. Vocational Education & Training Implementation (VTE) – Memiliki DKM dalam program VTE; dan memiliki salah satu kelayakan berikut iaitu mempunyai pengalaman mengajar program VTE melebihi dua (2) tahun atau menyelia dan mengurus program kemahiran di PB JPK melebihi lima (5) tahun.

c. Vocational Education & Training Management (VTM) – Memiliki DLKM dalam program VTM; dan memiliki salah satu kelayakan berikut iaitu mempunyai pengalaman mengajar program VTM melebihi dua (2) tahun atau menyelia dan mengurus program kemahiran di PB JPK melebihi lima (5) tahun.

Pegawai Pengesah Luaran Pengiktirafan Pencapaian Terdahulu (PPL-PPT)

Pegawai Pengesah Luaran Pengiktirafan Pencapaian Terdahulu (PPL-PPT) adalah merupakan personel yang memenuhi kelayakan yang ditetapkan dan diberi kuasa oleh Ketua Pengarah untuk menjalankan verifikasi dan mengesahkan terhadap penilaian yang dilaksanakan oleh PP-PPT. Antara peranan dan tanggungjawab PP-PPT termasuklah:

i. Melaksanakan verifikasi terhadap penilaian yang telah dilakukan oleh PPPPT dan memastikan penilaian dilaksanakan mengikut kriteria kemahiran yang telah ditetapkan.

Sekiranya anda berminat untuk memohon jawatan ini, anda perlulah memenuhi kriteria dan syarat perakuan sebagai PPL-PPT seperti berikut:

i. Merupakan seorang PP-PPT yang masih sah tempoh pengiktirafan; dan

ii. Telah membuat penilaian sekurang-kurangnya tiga puluh (30) portfolio sepanjang tempoh menjadi PP-PPT dalam program yang berkaitan; atau

iii. Mempunyai pengalaman sebagai PP-PPT sekurang-kurangnya dua (2) tahun dalam program yang berkaitan;

iv. Berada pada peringkat penyeliaan / pengurusan /professional bagi program Tahap 4 dan Tahap 5

PROSEDUR PERMOHONAN

Semua urusan Permohonan Personel Penilaian dan Verifikasi (PPV) (Personel BaruTambah JawatanTambah Program dan Pembaharuan) hendaklah dibuat secara ATAS TALIAN melalui URL https://www.skkm.gov.my/ dan memuat naik dokumen seperti jadual di bawah dalam format PDF mengikut jenis jawatan yang dimohon.

Borang Kebenaran Majikan
Borang Akuan Pengesahan Pengalaman
Borang Akuan Pemilik Perniagaan

senarai semak permohonan PPV
senarai semak pembaharuan PPV

NOTA

Perlu diberi perhatian bahawa, hanya satu program NOSS boleh dipilih dalam satu-satu permohonan. Oleh itu, sekiranya personel memohon untuk diperaku lebih dari satu program NOSS maka bilangan permohonan juga perlu mengikut bilangan program yang dimohon. Contohnya personel memohon pembaharuan untuk program NOSS bagi SKM 1, SKM 2 dan SKM 3 maka permohonan perlu dibuat sebanyak tiga (3) kali untuk setiap program tersebut.

Dah bersedia nak dilantik sebagai PPV?
Klik gambar di bawah untuk jadual kursus induksi JPK tahun 2020

Kuota Pinjaman Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK) 2019 – Siapa Dapat, Siapa Tak Dapat?

Ya, keputusan yang dinanti-nantikan oleh banyak pengusaha Pusat Bertauliah (terutamanya swasta) dan lebih ramai lagi, para pelajar yang amat memerlukan pinjaman PTPK untuk menyambung pendidikan mereka supaya berdaya saing di alam pekerjaan kelak.

Jika anda pelajar yang ingin tahu samada Pusat Latihan/Bertauliah JPK yang anda ingin daftar betul-betul dapat kuota, sila rujuk sini (SKM 1-3) & sini (DKM 4 & DLKM 5). Harap maklum bahawa Pusat Bertauliah yang tidak dapat kuota boleh buat rayuan & dapat kuota kemudian. Jika anda tidak pasti pusat mana yang tawarkan kursus apa, boleh dapat & isi borang permohonan ringkas di sini.

Bagi Pusat Bertauliah JPK yang berjaya dapat kuota PTPK 2019, TAHNIAH!
Sekarang sudah boleh rancang & hantar pengajar/personel anda untuk kursus-kursus induksi (khususnya PP-PPD-PPB) & VTO sekiranya personel anda telah berhenti kerja sebelum ni kerana risau Pusat Bertauliah anda tidak dapat kuota dari PTPK.

Bagi mereka yang ingin tahu peluang yang ada dalam sektor TVET ataupun ingin jadi Pegawai Pengesah Luaran (PPL), kursus ni juga WAJIB untuk hadir

Dan jika anda adalah Pusat Bertauliah JPK yang pentauliahannya masih aktif tapi nak jual disebabkan tiada kuota PTPK, nak bersara dsgbnya, sila hubungi min kerana ada yang minat nak beli PB sedia ada, terutamanya di kawasan Lembah Klang.

NOTA: Kursus-kursus lain (VTO & Induksi):

1. PPL: 27-28 April
2. PP-PPT: 29-30 Jun

Tempat: I Smart Educare, Kepong Metro Prima, KL
Masa: 8.30-5pm
3. VTO (Pengambilan hujung Mei/Jun) – 360jam hujung minggu, 720jam di PB masing-masing

Syarat Kelayakan PP, PPD, PPB

Kerap juga min ditanya, apa syarat PP, PPD & PPB (terutamanya dari pusat latihan yang ingin tubuhkan Pusat Bertauliah). Harap ini dapat memberi gambaran yang jelas, tak perlu tanya min lagi 😀

Yang tak tahu apa tu Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) atau cara nak dapatkan SKM, sila baca lebih lanjut di sini.

Yang nak tahu apa tu Sijil Pengajar Vokasional@VTO, sila baca sini pula

NOSS dan MSIC – Apa tu?

Malaysia Standard Industry Classification (MSIC) adalah klasifikasi standard bagi aktiviti ekonomi di Malaysia. Ia bukan berdasarkan sesuatu barangan/perkhidmatan/pekerjaan.

Bertujuan menyediakan kategori aktiviti ekonomi yang boleh digunakan sebagai asas dalam pengumpulan dan statistik aktiviti ekonomi negara.


Muat turun daftar NOSS dari www.jpkmalaysia.com/noss

Bagi yang sudah tahu & sedang jalankan program NOSS, ingat beli NOSS baru dari JPK sebelum anda membaharui program. Jika nak tahu lebih lanjut, terutamanya mereka yang dah lama ikuti induksi PP-PPD-PPB atau PP-PPT, ambilah peluang ni untuk ambil semula kerana banyak rombakan telah dibuat. Harga istimewa untuk pelanggan I Smart Educare untuk refresher.
Boleh rujuk jadual induksi 2019 di sini.

Antara program hangat yang telah guna kod MSIC adalah:

G452-002-2/3:2018 Perkhidmatan Pembaikan/Servis Diagnostik – Kenderaan Ringan @ Automotive
F432-003-3:2017 Operasi Pemasangan & Penyenggaraan Penghawa Dingin dan Pengudaraan Mekanikal @ 3 Phase HVAC
I551-003-2/3:2018 Operasi Pengemasan @ Housekeeping
I561-002-2/3:2018 Operasi Servis/Penyeliaan Makanan & Minuman @ F&B

CPC GS452-003-2:2018 (Ada 2 Elektif) (dulu TP-300-2:2016)
CPC F432-003-3:2017 (dulu ME-020-3:2012) @ 3 Phase HVAC
CPC I551-003-2:2018 (dulu HT-050-3:2012) @ Housekeeping
CPC I561-002-3:2018 (dulu HT-010-3:2012) @ F&B

Ingat, anda boleh beli NOSS dari JPK Putrajaya, Cyberjaya, pejabat-pejabat Wilayah atau kalau takda masa nak pergi sana, boleh rujuk dengan min dulu.

Kursus Induksi PP-PPD, PP-PPT, PPL – Semua penganjur sama?

Ya, anda mungkin keliru dengan mana satu nak pilih, terutamanya untuk induksi PP-PPD-PPB, di mana banyak sangat pilihan/penganjur.


Walaupun sijil yang dianugerahkan adalah sama, oleh JPK, ada beberapa perkara yang anda mungkin ingin ambil kira penganjur mana anda patut pilih.

1. Rekod penganjuran penganjur
Ini adalah AMAT penting kerana ada sesetengah penganjur yang KERAP TUNDA sesi mereka. Mengapa? Sebab ia mungkin bukan fokus utama perniagaan mereka. Lebih teruk lagi, ada penganjur yang TIDAK MEMULANGKAN WANG anda walaupun mereka tunda/batal dan anda sudah tidak berminat lagi untuk ambil dengan mereka.
Kesan yang paling teruk adalah masa ataupun tiket kapal terbang (dari Sabah/Sarawak ke Semenanjung) anda mungkin terbazir.

2. Kekerapan penganjuran
Ini juga penting sebab jika penganjur cuma anjur sekali sekala (setahun sekali dua) dan anda tak dapat hadir last minute tapi telah bayar, wang anda mungkin TIDAK DIPULANGKAN tapi disuruh MENUNGGU sesi seterusnya.

3. Perkhidmatan khidmat tambah (Value Add)
Selain kursus induksi PP-PPD/PP-PPT/PPL, lebih baik jika penganjur juga menawarkan khidmat lain yang ada kaitan dengan pentauliahn personel seperti kursus VTO & SKM secara PPT. Dengan itu, anda tak perlu nak runsing mana nak pergi selepas ikuti kursus induksi PP-PPD.

4. Pengetahuan & pengalaman penganjur
Penganjur yang baru ataupun jarang anjur biasanya tak berapa fasih dengan sistem persijilan kemahiran Malaysia.
Mereka mungkin tidak dapat jawab banyak persoalan anda kerana tak cukup pengalaman tapi lebih bahaya lagi, ada yang bagi AJARAN SESAT!
Mudah je, kalau anda nak servis kereta ke baiki kereta, anda lebih selesa hantar ke mekanik bawah pokok ke PAKAR/SIFU yang berpengalaman?
Jadi, pilihlah dengan bijak 🙂

5. Testimoni pelanggan
Kalau penganjur bagus, pelanggan akan bagi testimoni, bukan satu, dua atau tiga tapi ramai. Mungkin ia boleh direka-reka tapi kalau penganjur dapat anjur beratus sesi atau bertahan belasan tahun, pastinya bukan penganjur yang kualitinya boleh dipertikaikan.

TVET, a stepchild no more

Students of Politeknik Ungku Omar get hands on training on automotive engineering at the workshop at their campus in Ipoh.

Students of Politeknik Ungku Omar get hands on training on automotive engineering at the workshop at their campus in Ipoh.

A framework has been proposed to address the long-standing problems of our TVET system

A NEW framework for technical and vocational training is in the pipelines.

If approved, the proposal will see a more streamlined, effective, and industry-relevant, Technical and Vocational Education Training (TVET) system.

Proposed by the National TVET Movement to the Economic Planning Unit last month, the framework aims to address the country’s ailing TVET system.

“Our focus is on upper secondary school students. We want to create a TVET champion.

TVET students being trained to be industry-ready. — File photo

TVET students being trained to be industry-ready. — File photo

“We want students to have better access to choices between academics and something more hands-on like TVET. This is what’s happening in other countries,” said Ahmad Tajudin, who recently retired as the Education Ministry deputy director-general.

Among those part of the Movement are the Federation of Human Resources Ministry’s Department of Skills Development (JPK) Accredited Centres (FeMac), National Council of Professors, and the National Parent-Teacher Associations’ Vocational and Technical Consultative Council.

For too long, TVET has been the “troubled stepchild” of the education system, he said.

This framework tackles long-standing problems like the:

> Overlapping of programmes and certifications;

> Misguided focus on post-secondary TVET students instead of upper secondary students;

> Existence of multiple accreditation bodies and agencies implementing TVET;

> High operations cost resulting from the many ministries involved;

> Weak policies; and

> Private TVET providers being treated as competitors.

“All TVET institutions should be streamlined, rationalised, and consolidated, under the Education Ministry.

“This ensures that teachers and trainers are better taken care of under one scheme of service. And, there won’t be a need to close down any institutions if all facilities and resources are under one roof,” he said, adding that it would also be more cost effective for the Government while ensuring smoother communication between the industry and institutions.

Other reforms proposed by the Movement include:

> Reducing existing certifications to an important few;

> Having a single accreditation body for TVET;

> Establishing two educational pathways for students to choose from;

> Allowing industries to take the lead;

> Enhancing TVET apprenticeship programmes based on models from other developed countries; and

> Formulating policies and legislations to enhance careers in TVET.

Greater emphasis, and an overview, of TVET implementation is needed, Ahmad Tajudin said.

There should be training provisions to facilitate contributions from private TVET providers, and there must be closer collaboration between the industry and these providers.

“Our TVET system needs stronger institutional coordination, and greater transparency among the multiple public agencies.

“TVET restructuring is a small part of a holistic solution, but it’s a start to the reform,” he said, adding that strong political will from the Government was crucial to ensure the country’s TVET success.

Education Minister Dr Maszlee Malik said the Government would continue enhancing the capabilities of TVET institutions and systems to remain competitive and meet industry demands.

Speaking during his annual new year address in Serdang on Monday, he said the ministry would implement a harmonised accreditation and quality assurance system to enable student mobility in TVET institutions, which includes the Malaysian Technical University Network (MTUN).

The launch of Limkokwing TVET International, a TVET Malaysia Training Centre at Limkokwing University.MOHD SAHAR MISNI/The Star

The launch of Limkokwing TVET International, a TVET Malaysia Training Centre at Limkokwing University.MOHD SAHAR MISNI/The Star

MTUN, he said, should move in the direction of Fachhochschule – Germany’s tertiary education institution specialising in topical areas.

MTUN, he added, shouldn’t be evaluated solely based on publications, but also on the ability of the graduates produced to solve technical issues.

He said the ministry plans to increase the quality and delivery of TVET by enabling the industry to lead the curriculum development, avoid overlapping of programmes and resources, improve cost effectiveness, and widen the funding to increase enrolment.

He said the ministry was also in the midst of addressing recognition issues involving controversial vocational colleges.

He assured polytechnics and community colleges that they wouldn’t be sidelined in the reform process.

“To ensure the employability of our graduates, closer collaboration between these institutions and the industry – especially with the big players – will be prioritised,” he said, adding that these were part of the ministry’s efforts in making sure that TVET, polytechnics, vocational colleges, and community colleges, are no longer seen as second choice options.

In June last year, Dr Maszlee appointed Lembah Pantai MP Nurul Izzah Anwar to chair a special TVET task force.

The duties of the task force, said Dr Maszlee, was to conduct research across all ministries that provide TVET education and training, and recommend how the country’s TVET system can be improved. This includes a review of TVET education and training laws, and the possibility of a TVET commission.

However, the TVET industry was left reeling following Nurul Izzah’s resignation as PKR vice president on Dec 17, and her decision to no longer serve the federal government in any capacity.

“We’ll continue advocating for a sustainable and effective TVET implementation,” said Ahmad Tajudin.

Source: www.thestar.com.my

Comment: It’s good that the Ministry has identified the weaknesses & looking to implement the reforms (personally, I see that our TVET sector would soar to much greater heights compared to now, if reforms are implemented effectively & correctly).

But I have a doubt whether they would reform this particular weakness – Private TVET providers being treated as competitors.

It seems that there are plans to gradually “KILL” the private TVET providers based on their proposed plans (hearsay, so take it with a pinch of salt).


These include but not limited to:

1) Closing all TVET providers that are 2 stars and below after the impending 2019 star rating process (as early as March 2019). It generally affects the smaller private TVET providers who has very limited resources (manpower & finances) vs the public TVET institutions.
2) Closing/revoke Vocational Training Operation (VTO) programme of any private TVET institutions that has does not meet a min of 4 stars and above for that particular programme. Eventually, it would be just offered by the multiple satellite campuses of CIAST, nationwide,
3) Restrict the organising of the JPK’s various induction courses (PP-PPD-PPB, PP-PPT, PPL) to only  CIAST satellite campuses, nationwide.
4) and BEYOND – perhaps you can comment if you think what they are doing/planning to do is gonna KILL the private TVET providers.