Tag Archives: SKM-PPT

‘TVET worker certification will boost salaries’

Technical and vocational education and training institutions need to upgrade their equipment and teaching methods by working with the private sector.

Helping skilled workers secure certification will boost their chances of getting a better salary throughout their career.

Malaysian Employers Federation (MEF) executive director Datuk Shamsuddin Bardan said youths working in the technical and vocational field should not worry about their starting pay as it would be reviewed over time and upon the confirmation of their job.

“The rate of review can be between RM100 and RM500, usually after six months.”

“Malaysia practises a seniority-based wage system with yearly increment. Some developed countries adopted a rate for job payscale. They are paid based on their skills, regardless of seniority,” Shamsuddin said.

He said in Malaysia, employees had honed their skills through work exposure and experience, but even after 15 to 20 years of service, they did not get themselves certified, hence their stagnant wages.

He said this would open workers to exploitation by companies.

“Getting certification would be beneficial for them if they want to quit their job and work at another company.”

“We have the Recognition of Prior Learning. If we get employees certified, we can link these certified skills to wages.”

He said although there was a guideline by the Human Resources Ministry on the starting pay for 160-skills-based job released in 2016, many employers had been paying their workers based on the market rate.

Shamsuddin also said the industry faced issues on skills mismatch and the need to re-skill and up-skill employees.

“This is why companies were not prepared to follow the ministry’s guidelines. Furthermore, it is not compulsory for them to do so,” he said.

“Take, for example, the automotive repair industry. Some technical and vocational education and training (TVET) institutions use carburetors to teach their students.

“However, there are now electronic fuel injection engines, hybrid cars and electric cars in the market.”

Because of this, he said, institutions needed to upgrade their equipment and teaching methods by working with the private sector.

He added that in the long run, there was a need to look at the whole situation and advocate a skills-based service system, where the skills that employees had would be evaluated by encouraging them to get a certification.

“Their employees’ pay should be based on their skill-level on top of observing the minimum wage,” he said.

Federation of Malaysian Manufacturers chief executive officer Dr Yeoh Oon Tean said it was important that TVET students enrolled for courses that led to a recognised certification of their skills and offered them a pathway to upgrade themselves in terms of wages and standard of living.

He said the issue faced by employers was a lack of coordination between TVET institutions and industry on industrial needs.

“A wide variation in (education) standards may lead to the continuity of poor public perception of TVET education.

There is a need for a streamlined qualification system that ensures a minimum standard is met and strengthens the confidence of employers and TVET students.”

He said initiatives taken by the TVET Empowerment Cabinet Committee were a positive way to address issues.

Among the initiatives include the establishment of a coordinating and enforcement agency to address the issue of fragmentation of TVET implementation, which cuts across ministries.

“The agency would ensure standardisation of training and qualifications, quality assurance, qualification portability, recognition of prior learning and greater cost effectiveness in the use of resources. It should uplift the status of TVET graduates as skilled craftsman to promote it.”

He said other initiatives could ensure greater industry collaborations in TVET by strengthening public-private partnerships to improve employability and produce industry-ready graduates.

“Industries need to engage in more apprenticeship, internship and work-based learning programmes to prepare students for the working environment. It needs to start early to prevent skills mismatch.”

Yeoh said as long as there was no uniformity in standards and quality, the industry could not be forced to follow a wage guide, which would be determined by the highest level of standards and quality of a qualification.

He said there was a need to address the public’s opinion of the TVET field being less prestigious than a professional qualification.

“It will give workers more opportunity to earn better wages, which uplifts the Bottom 40 income group by 2030 as envisioned in the Shared Prosperity Vision 2030.”

The ways to do this, Yeoh said, included introducing TVET into the school curriculum as early as primary level; promoting it as a mainstream education rather than for less academically-inclined students, and having trainers with industrial and operational experience.

Source: www.nst.com.my

SKM melalui PPT (Untuk personel yang berpengalaman kerja) – Mohon Sendiri ke Khidmat Runding??

Adakah anda berpengalaman kerja, memiliki kemahiran tertentu tetapi tiada Sijil Kemahiran Malaysia (SKM)?

Contoh Sijil Kemahiran Malaysia melalui kaedah PPT

Sebenarnya ada dua cara sahaja, samada mohon sendiri (DIY) ataupun dapatkan khidmat runding.

Nak jimat kos, mohonlah sendiri, sila baca Panduan Permohonan SKM -PPT yang boleh didapati dari sini.

Dah baca dan masih tak faham? Ikutilah taklimat SKM-PPT yang dianjurkan oleh setiap pejabat Wilayah JPK secara PERCUMA – Persediaan kepada calon mengambil SKM-PPT.

Diadakan setiap HARI SELASA MINGGU PERTAMA setiap bulan.

Kalau dah baca Panduan, dah ikuti Taklimat PERCUMA dan masih tak faham ataupun takda masa nak buat sendiri, BAYAR lor – dapatkan khidmat runding dari min 😀

Bergantung kepada perkhidmatan apa yang diperlukan, kosnya dari beratus hingga ribu, setiap Tahap.

PS: Bagi mereka yang dah ada SKM, berpengalaman 10 tahun ke atas (atau kurang tapi bidang baru/kritikal) dan minat jadi Pegawai Penilai kaedah PPT (PP-PPT), bolehlah ikuti kursus induksi PP-PPT minggu ni, 12-13 Okt di ISE Education Sdn Bhd, Keopng Metro Prima.

Muat turun borang & daftar kursus induksi PP-PPT

Peluang graduan TVET di Offshore

Bekerja di pelantar minyak tak sama dengan bekerja di tempat-tempat biasa. Berjauhan dengan keluarga, anak bini serta girlfriend, kerja 12 jam sehari start jam 6.30 pagi sampai le jam 6.30 petang. Pergerakkan pun terbatas, banyak regulation yang kena patuhi.

Tentang safety pulak, number one. Sesetengah platform Petronas langsung tidak benarkan personnel keluar dari living quarters kalau tak pakai coverall, sebab safety. Mercury hazard Dan Hidrogen sulfida.. Platform Supervisor ada hak untuk hantar balik pada sesiapa yang langgar safety regulation. Kena pakai PPE atau personnel protective equipment setiap masa sewaktu bekerja, kalau after working hour sekalipun kena pakai kalau keluar dari living quarters. Living quarters – tempat makan minum, tengok tv, mandi, rehat dan tidur.

Nak ke offshore pun perlu jalan urine test terlebih dulu, mana-mana personnel yang positive, minta maaf sila balik rumah, offshore bukan tempat untuk penagih. Sekarang Petronas dah kuat kuasakan peraturan ni di sebelah east coast ni. Mana-mana personnel yang nak ke Petronas platform mesti urine test dulu sebelum naik chopper. Exxonmobil, Talisman dan lain-lain buat masa ni belum start lagik.

Risiko pun tinggi, ombak besar, angin kencang, kerja-kerja yang dijalankan semuanya kerja yang robbust. Takde kerja yang takde risiko. Life di offshore perlu allert 24 jam. Masih berminat nak bekerja di offshore ke?

Kelayakkan untuk bekerja di Offshore

Bukan semua orang boleh atau layak untuk bekerja di offshore. Hanya mereka yang betul-betul fit dibenarkan berada di atas platform, mat fit tidak digalakkan sama sekali.

Turun dari platform to boat
Basic requirement untuk bekerja di pelantar minyak.

Berusia at least 18 tahun ke atas – biasanya lepasan SPM lah. Sementara nak tunggu result tu ok juga cari pengalaman. Masalahnya sukar juga nak dapatkan company yang nak recruit worker yang tidak pernah ada pengalaman bekerja ni. Paling mudah gi register kat INSTEP – Institut Teknologi Petronas. Lawat web dia kalau nak tahu lebih lanjut. Tak jauh pun, area Batu Rakit Kuala Terengganu jer.
Institut Teknologi PETRONAS (INSTEP – Batu Rakit Campus)
Lot 9764, Mukim Batu Rakit,
21020, Kuala Terengganu,
Terengganu Darul Iman,
MALAYSIA
Tel: 609 – 669 6141
Fax: 609 – 669 6702
Email: instep@petronas.com.my

Kalau dah grad dari INSTEP, ada rezeki boleh bekerja dengan di Petronas ataupun Exxonmobil platform. Tapi kalau kena hantar kat onshore macam di Onshore Gas Terminal, Paka ka.. nasib lah.

Safety Passport – Conpulsory, wajib. Bagaimana nak dapatkan safety passport ni. … kalau di sebelah pantai timur ni, TSTC menawarkan berbagai course untuk workers. Ada berpuluh-puluh courses di sini tetapi yang wajib untuk bekerja di offshore :
Basic sea survival course
HUET – Helicopter underwater escape training
Fire fighting
Untuk bekerja di sebelah platform Petronas, anda perlu ada 4 courses. Exxonmobil setakat ini mewajibkan 3 courses. So tanpa course ini anda tidak akan dapat passport, takde passport maaf anda tidak dibenarkan.

Walau bagaimanapun kalau anda seorang VIP, kalau takde anda maka kerja tak boleh buat, masih ada peluang untuk anda terlepas untuk sekali namun bergantung kepada keadaan.

Berapa ribu ringgit Malaysia? Untuk 4 courses ini ada perlu ada RMX,XXX.XX. Anda boleh contact TSTC atau layari website dia orang.

Terengganu Safety Training Center Sdn Bhd
3572, Jalan Panchur,
Kawasan Perindustrian Teluk Kalong,
24000 Kemaman
Terengganu Darul Iman
Tell : 09-8623300
Fax : 09-8623302

Physically fit – Macam aku terangkan di atas, hanya personnel yang fit sahaja yang boleh bekerja di sana, yang jenis lemah lembik dinasihatkan tak perlu memohon lah. Alasan aku, kita akan bekerja di sebuah tempat yang kotor, bahaya, cuaca yang tak menentu atau ringkasnya kerja-kerja yang memerlukan kekuatan fizikal dan mental.
Everything nak cepat, kalau lambat panas lah telinga. Begitu juga dengan crew-crew otai yang dah lama bekerja di sana, ada yang hampir 30 tahun! So puak-puak otai ni ada yang kasar ada yang sebaliknya. Kalau dapat bekerja dengan satu team yang baik tu ok lah, kalau puak yang satu lagi tu, alamat nak kena demob je lah.

Demob – balik ke onshore, atau back to town.

Mentallity Fit – Kalau cepat terasa hati, suka menangis, cepat tersentuh atau apa saja peel yang sewaktu dengan kaum hawa tu sekali lagi dinasihatkan tak perlu apply lah. Sebab, sendiri mau ingat kita nak bekerja di pelantar minyak nun di tengah laut, bukannya di kedai salun rambut.
Medical check-up – Anda perlu jalani medical check-up terlebih dahulu, x-ray apa-apa yang patut. Jantung OK, paru-paru OK, mata OK dan semuanya OK. Kalau semua OK boleh jalan terus.
So ini lah serba sedikit BASIC requirement untuk bekerja di offshore.

Position Yang Ditawarkan

List di sini mungkin tidak lengkap, tetapi ini adalah antara regular position yang ada di offshore.

Helper – kalau bahasa kasarnya kuli, macam aku lah. Helper task dia membantu sesiapa sahaja yang perlukan bantuan, tak kira apa task sekalipun. Kerja biasanya lebih kepada nak memudahkan kerja-kerja orang lain, termasuklah tukang angkat spannar, bersihkan working area dan housekeeping. Ramai adik-adik lepasan SPM yang apply kerja ni.
Estimated Salary : RM40.00-RM50.00, offshore rate, 12 hours working time.

Rigger – Atas sikit dari helper, nak jadi rigger pun kena join rigging course, bukan boleh pakai redah jer. Tasknya lebih kepada ringging job, lasak, seperti menarik dan menolak bebanan yang berat yang biasanya crane tak boleh operate. Kelebihan untuk mereka yang bertubuh sasa, mat fit tak sesuai.
Estimated Salary : RM80.00-RM100.00, offshore rate, 12 hours working time.

Rigger Scaffolder – Rigger juga tetapi specialize dalam erect scaffolding, bahasa baku panggil perancah, tapi jangan ler sesekali sebut perencah kat offshore, nanti kena gelak dik. Tugasnya erect scaffolding untuk jadikan access platform dan panjat tempat tinggi menggunakan safety hardness.
Estimated Salary : RM80.00-RM120.00, offshore rate, 12 hours working time.

Fitter – Fitter kerjanya fit up weld steel pipe atau structure, biasanya satu team dengan welder.
Estimated Salary : RM90.00-RM130.00, offshore rate, 12 hours working time.

Welder -Welder, tugasnya menyambung pipe atau structure yang telah di fit up oleh fitter. Post ni boleh tahan, kalau banyak “lesen” boleh buat duit banyak. Lesen ni datangnya dari Welder Qualification Test (WQT) .. haaa translate la sendiri, memang dah gitu term nya. Kalau banyak lesen dipanggil multi skill, boleh weld material carbon steel, stainless steel, duplex, cuni etc ler. Orang kampung aku cakap juruteri.. wahaha.
Estimated Salary : RM100.00-RM300.00, offshore rate, 12 hours working time.

Blaster – Blaster kerjanya blasts metal surface dengan menggunakan blasting equipment sebelum painter paints sesuatu surface, pipe ke structure ke.. mana-mana lah. Pakaian macam orang nak kebulan, rimas la sikit. Perlu ada IMM courses.
Estimated Salary : RM70.00-RM90.00, offshore rate, 12 hours working time.

Painter – Painter pulak sambung kerja yang blaster dah buat, dia apply paint pada surface tu. Sama la kena pakai pakaian ke bulan jugak. Perlu ada IMM courses.
Estimated Salary : RM70.00-RM90.00, offshore rate, 12 hours working time.

Electrician – Nama pun electrician, kerja-kerja berkenaan dengan electric di platform.
Estimated Salary : RM100.00-RM120.00, offshore rate, 12 hours working time.

Instrument Fitter – Instrument fitter tasksnya berkenaan dengan bahagian instrument, process, tubing etc. Rilex jer kerja ni, tak berat langsung.
Estimated Salary : RM90.00-RM100.00, offshore rate, 12 hours working time.

Crane Operator – Operate platform crane.. huii kena ada course ni, kalau boleh bawak crane di onshore belum tentu boleh bawak crane di offshore.
Estimated Salary : RMxx.00-RMxx.00, offshore rate, 12 hours working time.

Roustabout –
Roughneck-
Derrickman
Driller/Assistant Driller
Toolpusher –
Storeman –
Mud Logger –
Production Operator –
Maintenance personnel –
Divers-
Catering staff –

Professional posts – Graduates from Chemistry, Physics, Engineering, Mathematics, Geology, Geophysics and Petroleum Engineering courses are all of interest to offshore companies in exploration and production activities such as:

Geologists and Geophysicists
Reservoir engineers
Drilling engineers
Petroleum engineers

Kredit artikel penulisan: www.offshoreman.net

Komen: Jika anda dah dalam bidang O&G dan nak dipersijilkan (Sijil Kemahiran Malaysia, Diploma Kemahiran Malaysia atau Diploma Lanjutan Kemahiran Malaysia), anda boleh rujuk DAFTAR NOSS JPK untuk lihat samada standard pekerjaan telah dibangunkan ke belum. Kalau dah ada, mohon SKM/DKM/DLKM anda melalui PPT.

Dan jika anda ada pengalaman kerja melebihi 10 tahun dalam bidang kemahiran anda, bolehlah pertimbangkan untuk dilantik sebagai Personal Penilai & Verifikasi. Kursus induksi seperti PP-PPT & PPL selama 2 hari boleh melayakkan anda untuk dilantik, selain SKM & pengalaman kerja.



Loji Rawatan Air Selangor diiktiraf sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN)

Warga kerja Air Selangor menzahirkan kegembiraan setelah menerima sijil SKM-PPT masing-masing.

LOJI Rawatan Air Sungai Semenyih mendapat pengiktirafan sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK), Kementerian Sumber Manusia.

Dengan pengiktirafan ini Pengurusan Air Selangor Sdn Bhd (Air Selangor) selaku operator air yang terbesar di negara ini akan dapat mengendalikan latihan kemahiran melalui pusat bertauliahnya sendiri bagi melahirkan tenaga kerja yang kompeten dan berkualiti di dalam industri pembekalan air, termasuk memberikan latihan kepada operator-operator air lain di negara ini. 

Latihan kemahiran yang akan dilaksanakan adalah berdasarkan Piawaian Kemahiran Pekerjaan Kebangsaan atau National Occupational Skills Standard (NOSS). Pengiktirafan ini diterima pada Oktober 2018.

Ketua Pegawai Eksekutif Air Selangor, Suhaimi Kamaralzaman menerima sijil pengiktirafan daripada Jabatan Pembangunan Kemahiran, dalam Majlis Penganugerahan Sijil Kemahiran Malaysia bagi Pengiktirafan Pencapaian Terdahulu (SKM-PPT) baru-baru ini.

Suhaimi Kamaralzaman menerima sijil pengiktirafan Loji Rawatan Air Sungai Semenyih sebagai Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) daripada
Dr. Aruna Ismail dari Jabatan Pembangunan Kemahiran.

Seramai 346 warga kerja Air Selangor yang berkhidmat di Jabatan Operasi, Pengagihan dan Perhubungan Pelanggan juga menerima sijil SKM-PPT masing-masing di majlis tersebut.

Pengiktirafan ini adalah di antara usaha berterusan Air Selangor dalam membentuk warga kerja yang berkemahiran serta kompeten untuk memberikan khidmat yang terbaik kepada syarikat dan juga pelanggan.

Air Selangor amat komited dalam memenuhi keperluan kompetensi di dalam industri perkhidmatan air di negara ini dengan menjadikan kompetensi sebahagian daripada parameter Petunjuk Prestasi Utama (KPI) syarikat.

“Ini sejajar dengan ketetapan Suruhanjaya Perkhidmatan Air Negara (SPAN) yang menetapkan kompetensi sebagai syarat untuk memperbaharui lesen syarikat perkhidmatan industri air di Malaysia, tambah beliau.

Kumpulan penerima sijil terbaharu ini adalah sebahagian daripada 481 warga kerja Air Selangor yang telah mendapat pengiktirafan ini setakat kini.

Dalam perancangan bagi tahun hadapan, Air Selangor mensasarkan sebanyak 50 peratus warga kerja Jabatan Pengeluaran dan 30 peratus lagi warga kerja Jabatan Pengagihan untuk menjalani program ini. 

Menjelang penghujung 2019, dianggarkan sebanyak lebih 600 warga kerja Air Selangor berjaya mendapatkan pensijilan yang bakal membantu mereka melaksanakan kerja dengan lebih efektif.

Pengiktirafan dengan pensijilan ini juga merupakan antara pelan kerjaya strategik Air Selangor dalam membangunkan warga kerjanya bagi mencapai misi syarikat untuk menyampaikan pengalaman yang terbaik kepada pelanggan.

Sumber: www.mstar.com.my/