Tag Archives: Diploma Kemahiran Malaysia

Nak tahu cara dapatkan DKM jika sudah ada SKM3?

Diploma Kemahiran Malaysia (DKM)

Diploma Kemahiran Malaysia (DKM) dalam MQF

Diploma Kemahiran Malaysia (DKM) adalah dalam sektor Kemahiran dalam Kerangka Kelayakan Malaysia (KKM). Ia berada di Tahap 4, setara dengan Diploma dalam sektor Teknikal & Vokasional@DVM dan sektor Pengajian Tinggi@Diploma MQA.

Diploma Kemahiran Malaysia - Takrif Tahap NOSS

Selaras dengan hasrat kerajaan untuk mengarus perdana program Pendidikan dan Latihan Teknikal dan Vokasional, sekarang lepasan SKM3 bukan sahaja boleh sambung ke Diploma Kemahiran Malaysia tetapi juga Diploma MQA (akademik) di Institusi Pendidkan Tinggi Swasta (IPTS), tertakhluk kepada syarat-syarat tertentu. Sila baca Pekeliling terbaru yang dikeluarkan oleh Jabatan Pendidikan Tinggi (JPT).

Diploma Kemahiran Malaysia (DKM), seperti Sijil Kemahiran Malaysia (SKM), juga boleh diperolehi melalui tiga (3) kaedah utama.

Persijilan Kemahiran Malaysia boleh diperoleh melalui tiga (3) kaedah

3 Cara Permohonan Sijil Kemahiran Malaysia

1. Melalui Latihan di Institusi yang Diiktiraf

Kaedah melalui program latihan di institut latihan kemahiran @ pusat bertauliah Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK) awam ataupun swasta bagi bidang & tahap kemahiran yang tertentu.

#Sekiranya anda tak tahu Pusat Bertauliah Swasta mana yang baik serta menawarkan program DKM yang anda nak sambung

Permohonan Kursus Diploma Kemahiran Malaysia


2. Melalui Latihan Berorientasikan Industri (SLDN)

Kaedah latihan perantisan dalam Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN) yang dijalankan di industri dan institut latihan kemahiran.

Namun, bukan semua program yang tersenarai dalam Daftar NOSS ditawarkan di Pusat-pusat Bertauliah JPK ataupun Pusat SLDN, terutamanya DKM, Tahap 4.

Juga, program DKM yang ditawarkan di Pusat Bertauliah (PB) ataupun SLDN biasanya sepenuh masa dan makan masa yang panjang (rata-ratanya 12 bulan di PB & 3 bulan Latihan Industri). Anda mungkin tidak dapat berhenti kerja dari syarikat anda sekarang untuk belajar, jadi kaedah PPT adalah lebih sesuai.

Diploma Kemahiran Malaysia - Tempoh Latihan

* Sekiranya anda memerlukan khidmat runding untuk mendapatkan pentauliahan dari Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK) atau membeli Pusat Bertauliah yang sedia ada, sila hubungi min di 012-3123430.

3. Melalui Pentauliahan Pencapaian Terdahulu (PPT)

Anda mungkin telah kerja sejurus selepas dapat SKM3 dan telah kerja beberapa tahun dalam bidang berkaitan. Ataupun tak pernah pun belajar di pusat latihan kemahiran untuk dapatkan Sijil Kemahiran Malaysia tetapi dah lama berkecimpung di sesuatu bidang kemahiran tertentu.

Kaedah yang paling sesuai untuk mendapatkan DKM anda adalah melalui pengalaman terdahulu (kerja atau latihan). Anda dikehendaki mengemukakan bukti-bukti ketrampilan yang telah dimiliki untuk dinilai oleh Pegawai Penilai dan disahkan oleh Pengawai Pengesah Luaran yang dilantik JPK.

Apakah Syarat Permohonan DKM secara PPT?

Diploma Kemahiran Malaysia - Syarat Umum Permohonan Secara PPT
Diploma Kemahiran Malaysia - PPT ikut tahap

Berbanding dengan permohonan SKM-PPT, DKM-PPT melibatkan pembangunan portfolio DAN Laporan Projek Ketrampilan Terdahulu (LPKT)

Diploma Kemahiran Malaysia - LPKT

Saya rasa baik saya berhenti di sini kerana artikel ni cuma nak kongsi 3 cara utama anda boleh dapatkan DKM anda. Kalau nak tahu cara permohonan (Panduan dan langkah-langkahnya) SKM/DKM/DLKM secara PPT, boleh rujuk laman Persijilan Kemahiran Malaysia melalui PPT.

Jika masih keliru, tak yakin ataupun takda masa nak fahamkan dengan baca banyak sangat panduan yg diberikan, boleh pertimbangkan untuk ikuti Bengkel Pembangunan Portfolio & LPKT yang kami jalankan untuk bimbing anda dari A-Z.

Jika DKM bukan pilihan anda selepas SKM3, boleh baca sini untuk pilihan yang lain.

Mohon SKM Secara PPT (Pembangunan Portfolio) – Jimat Sehingga 95% Kos & Masa Anda!

Bengkel Pembangunan Portfolio SKM


Bengkel Pembangunan Portfolio SKM/DKM/VTO

Bengkel Pembangunan Portfolio SKM/DKM/VTO bagi tujuan Persijilan Kemahiran Malaysia secara Pengiktirafan Pencapaian Terdahulu (PPT) boleh dibahagikan kepada 3 jenis:

a) Program SKM – Pembangunan portfolio sahaja

b) Program DKM/DLKM – Pembangunan portfolio & Laporan Projek Ketrampilan Terdahulu (LPKT)

c) Program VTO – Pembangunan portfolio & Written Instructional Material (WIM)

Adakah anda layak mohon SKM/DKM/VTO secara PPT?

Jika anda minat untuk mendapat pengiktirafan kemahiran anda berdasarkan pengalaman kerja dan pencapaian terdahulu, persijilan secara Pencapaian Pengiktirafan Terdahulu (PPT) adalah kaedah yang paling sesuai. PersijilanKemahiran Malaysia merupakan sistem persijilan bagi bidang kemahiran yang diterajui oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran Malaysia (JPK).

Bengkel Permohonan Portfolio SKM - Konsep PPT

Bengkel Pembangunan Portfolio SKM/DKM/VTO
Jimat wang dan masa – sehingga 95%!

Mari kita buat perbandingan kos antara belajar secara sepenuh masa/separa masa di pusat latihan kemahiran awam/swasta yang ditauliahkan oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran Malaysia (JPK) dengan pentauliahan PPT.

Yuran pembelajaran program SKM setahap di pusat latihan kemahiran awam/swasta (purata) – RM 6,000
Yuran pendaftaran program SKM setahap secara PPT – RM300
Penjimatan: 95% RM anda!

Masa pembelajaran program DKM (purata) – 15 bulan termasuk OJT
Masa pembangunan portfolio & LPKT (purata) – 3 bulan
Penjimatan: 80% masa anda!

Bidang kemahiran apakah yang boleh anda mohon SKM/DKM secara PPT?

Anda boleh mohon apa sahaja bidang (tidak terhad kepada satu sahaja), asalkan anda ada cukup pengalaman kerja serta bukti-bukti ketrampilan yang dapat memenuhi NOSS bidang kemahiran tersebut.
Contohnya, anda mungkin ada pengalaman dan bukti dalam bidang yang berkaitan rapat seperti kecantikan, spa, aromaterapi, make-up & terapi urut. Jadi kalau layak, mohonlah untuk semua bidang.


Berapa tahun pengalaman kerja yang perlu saya ada untuk layak mohon SKM/DKM/VTO secara PPT?

Bagaimanakah Cara Untuk Memohon SKM/DKM/DLKM-PPT?

  1. Pertama sekali, kenalpasti bidang kemahiran/kod NOSS kemahiran yang sesuai dengan pengalaman kerja anda dari Daftar NOSS yang boleh dimuat turun dari laman ini.

2. Lepas tu, beli NOSS melalui:
a) www.myspike.my (cuma sah setahun sahaja dan tidak sesuai untuk dicetak – alignment semua lari)
b) JPK Putrajaya/Cyberjaya/pejabat Wilayah – Cara terbaik jika anda berdekatan ataupun perlu pergi ke sana.
c) Hubungi kami – Cara terbaik jika anda nak cepat ataupun tinggal jauh dari pejabat-pejabat JPK. Namun, tajuk NOSS terhad.

3. Kaji NOSS & buat Penilaian Kendiri – pastikan anda betul-betul terampil (dah tahu lakukan aktiviti tersebut dan ada BUKTI kukuh).

4. Jika semua Work Activities pun terampil/ada bukti, bolehlah mohon kat www.myspike.my

5. Dokumen yang perlu dimuatnaik:
• Surat pengesahan majikan beserta tempoh pengalaman bekerja dalam bidang kemahiran berkenaan (Jika mempunyai majikan)/ Surat Akuan Sumpah (Tiada Majikan/ bekerja sendiri) ATAU
• Salinan pendaftaran syarikat (Jika pemilik syarikat)
• Salinan SKM tertinggi yang dimiliki (jika rekod dalam profil pengguna tidak dipaparkan)
• Borang cadangan tajuk ringkasan LPKT bagi permohonan DKM/DLKM

Mengapa Sertai Bengkel Pembangunan Portfolio SKM/DKM/VTO?

Anda telah baca panduan persijilan kemahiran Malaysia secara PPT dan manual permohonan secara online dan langkah-langkah permohonan tetapi masih keliru atau tidak yakin dan memerlukan bimbingan dari A-Z.

Mungkin keliru dari segi permohonan secara online, tak pasti cara pengumpulan serta jenis bukti ketrampilan yang kukuh untuk pembangunan portfolio yang dapat diterampilkan oleh Pegawai-Penilai Pengiktirafan Pencapaian Terdahulu (PP-PPT) tanpa banyak masa terbuang, tak tahu cara penulisan Laporan Projek Ketrampilan Terdahulu (LPKT) untuk DKM/DLKM atau pembangunan WIM untuk VTO-PPT.

Bengkel Pembangunan Portfolio SKM
Mohon Sini (Klik gambar di atas)

Panduan Gaji Permulaan 2020 – 200 Pekerjaan Terpilih Berasaskan Kemahiran

Panduan Gaji Permulaan 2020

Penerbitan buku Panduan Gaji Permulaan 200 Pekerjaan Terpilih Berasaskan Kemahiran, Edisi Kedua (Tahun 2020) merupakan langkah berterusan Kementerian bagi menyokong strategi memperkukuh penjenamaan dan profil TVET seiring dengan Revolusi Industri 4.0.

Pengenalan semula kadar gaji pokok permulaan yang setimpal dengan kemahiran yang dimiliki oleh lulusan Sijil dan Diploma Kemahiran Malaysia kini dimurnikan kandungannya. Panduan ini sebagai satu pengiktirafan kepada graduan TVET yang memaparkan kemahiran bertaraf
antarabangsa dan gaji pokok permulaan berdasarkan kadar gaji minimum RM1,200.00 sebulan di wilayah bandar-bandar utama mulai 1 Februari 2020.

DATO’ AMIR BIN OMAR
Ketua Setiausaha,
Kementerian Sumber Manusia

200 PEKERJAAN TERPILIH INI ADALAH BERASASKAN KEMAHIRAN

  • Berdasarkan pekerjaan yang popular dalam pasaran buruh semasa
  • Disertakan deskripsi tugas am
  • Disertakan pekerjaan dengan kelayakan yang dipersijilkan oleh Jabatan Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan

Perbezaan Panduan Gaji Permulaan 2016 Vs 2020

Panduan Gaji Permulaan 2020

Sekiranya anda buat perbandingan, adalah sedikit pertambahan dari segi gaji permulaan 2016 & 2020.
Pertambahannya meningkat dari 8.4% (DLKM T5) sehingga 17.7% (SKM T1)

Ingat, faktor lain@kompetensi lain seperti kejujuran, disiplin, kelayakan akademik (jika ada) serta soft skills seperti kemahiran komunikasi, penguasaan bahasa lain (terutamanya English) juga amat penting dalam menentukan permulaan gaji anda serta kenaikan pangkat & gaji seterusnya.

Pensijilan Kemahiran Malaysia adalah berdasarkan kepada Standard Kemahiran Pekerjaan Kebangsaan (National Occupational Skills Standard, NOSS). Setiap pelajar akan dinilai dan dikehendaki untuk memenuhi syarat-syarat NOSS sebelum dianugerahkan dengan Pensijilan
Kemahiran Malaysia.

Melalui Pensijilan Kemahiran Malaysia, lulusan sijil dan diploma kemahiran dapat meningkatkan tahap kemahiran mereka daripada separuh mahir kepada mahir seterusnya ke peringkat Penyeliaan dan Pengurusan dan Reka Bentuk.

Kumpulan Sasar

  • Pencari Kerja
  • Agensi Kerajaan
  • Majikan
  • Kesatuan Sekerja
  • Pelajar
  • Penyedia Latihan
  • Graduan
  • Kaunselor Kerjaya
  • Pengajar
  • Ibu Bapa

Sekiranya anda tidak dapat masuk ke Institusi Latihan Kemahiran Awam yang tersenarai dalam panduan ini, anda boleh cuba mohon di Institusi Latihan Kemahiran Swasta.

Sekiranya anda dah ada pengalaman kerja tetapi tiada Sijil Kemahiran Malaysia (SKM), bolehlah mohon SKM secara Pengiktirafan Pencapaian Terdahulu (PPT). Kiranya dah baca Panduan permohonan yang diberikan pun masih tidak faham atau yakin untuk mohon sendiri, boleh pertimbangkan untuk ikuti bengkel SKM-PPT (3-5 hari)

Jangan Terlepas Peluang

Masuk Program Ijazah Sarjana Muda di Universiti Awam (UA) Tak Perlu SPM lagi!!!

Komen: Berita baik buat semua lepasan Diploma Kemahiran Malaysia (DKM), Diploma Lanjutan Kemahiran Malaysia (DLKM) atau Diploma Vokasional Malaysia (DVM) yang diiktiraf setara dengannya oleh Kerajaan Malaysia.

Sepintas lihat, nampak seperti semua pemegang DKM, DLKM dan DVM tanpa SPM pun dah boleh masuk UA untuk sambung program Ijazah Sarjana Muda. Namun, lebih baik anda semak dengan setiap UA berkenaan kerana ia memerlukan kelulusan Senat Universiti.

Semua Universiti dan Kolej Universiti tertakluk di bawah Akta Universiti & Kolej Universiti (AUKU).

Semak Bahagian IV, Seksyen 25, Seksyen 26 dan Seksyen 27.

Kalau nak ubah, kena ubah atau buat pindaan Akta Universiti tu baru boleh digunapakai secara keseluruhannya.

Jika betul anda bersijilkan DKM/DLKM/DVM dan masih tak diterima UA sebab tiada SPM dan masih ingin mendapatkan ijazah (bidang pengurusan industri) dari IPTS (Universiti Swasta di KL), sila isi borang tunjuk minat ini.

Peluang graduan TVET di Offshore – Gaji Lumayan?

Graduan TVET di offshore

Kehidupan dan cabaran di offshore

Bekerja di offshore (pelantar minyak) tak sama dengan bekerja di tempat-tempat biasa. Berjauhan dengan keluarga, anak bini serta girlfriend, kerja 12 jam sehari start jam 6.30 pagi sampai le jam 6.30 petang. Pergerakkan pun terbatas, banyak regulation yang kena patuhi.

Tentang safety pulak, number one. Sesetengah platform Petronas langsung tidak benarkan personnel keluar dari living quarters kalau tak pakai coverall, sebab safety. Mercury hazard Dan Hidrogen sulfida. Platform Supervisor ada hak untuk hantar balik pada sesiapa yang langgar safety regulation. Kena pakai PPE atau personnel protective equipment setiap masa sewaktu bekerja, kalau after working hour sekalipun kena pakai kalau keluar dari living quarters. Living quarters – tempat makan minum, tengok tv, mandi, rehat dan tidur.

Nak ke offshore pun perlu jalan urine test terlebih dulu, mana-mana personnel yang positive, minta maaf sila balik rumah, offshore bukan tempat untuk penagih. Sekarang Petronas dah kuat kuasakan peraturan ni di sebelah east coast ni. Mana-mana personnel yang nak ke Petronas platform mesti urine test dulu sebelum naik chopper. ExxonMobil, Talisman dan lain-lain buat masa ni belum start lagi.

Risiko pun tinggi, ombak besar, angin kencang, kerja-kerja yang dijalankan semuanya kerja yang robust. Takde kerja yang takde risiko. Life di offshore perlu alert 24 jam. Masih berminat nak bekerja di offshore ke?

Kelayakkan untuk bekerja di offshore

Bukan semua orang boleh atau layak untuk bekerja di offshore. Hanya mereka yang betul-betul fit dibenarkan berada di atas platform, mat fit tidak digalakkan sama sekali.

Turun dari platform to boat
Basic requirement untuk bekerja di pelantar minyak.

Berusia at least 18 tahun ke atas – biasanya lepasan SPM lah. Sementara nak tunggu result tu ok juga cari pengalaman. Masalahnya sukar juga nak dapatkan company yang nak recruit worker yang tidak pernah ada pengalaman bekerja ni. Paling mudah gi register kat INSTEP – Institut Teknologi Petronas. Lawat web dia kalau nak tahu lebih lanjut. Tak jauh pun, area Batu Rakit Kuala Terengganu jer.
Institut Teknologi PETRONAS (INSTEP – Batu Rakit Campus)
Lot 9764, Mukim Batu Rakit,
21020, Kuala Terengganu,
Terengganu Darul Iman,
MALAYSIA
Tel: 609 – 669 6141
Fax: 609 – 669 6702
Email: instep@petronas.com.my

Kalau dah grad dari INSTEP, ada rezeki boleh bekerja dengan di Petronas ataupun ExxonMobil platform. Tapi kalau kena hantar kat onshore macam di Onshore Gas Terminal, Paka ka.. nasib lah.

Safety Passport – Conpulsory, wajib. Bagaimana nak dapatkan safety passport ni. … kalau di sebelah pantai timur ni, TSTC menawarkan berbagai course untuk workers. Ada berpuluh-puluh courses di sini tetapi yang wajib untuk bekerja di offshore :

Basic sea survival course
HUET – Helicopter underwater escape training
Fire fighting
Untuk bekerja di sebelah platform Petronas, anda perlu ada 4 courses. ExxonMobil setakat ini mewajibkan 3 courses. So tanpa course ini anda tidak akan dapat passport, takde passport maaf anda tidak dibenarkan

Walau bagaimanapun kalau anda seorang VIP, kalau takde anda maka kerja tak boleh buat, masih ada peluang untuk anda terlepas untuk sekali namun bergantung kepada keadaan.

Berapa ribu ringgit Malaysia? Untuk 4 courses ini ada perlu ada RMX,XXX.XX. Anda boleh contact TSTC atau layari website dia orang.

Terengganu Safety Training Center Sdn Bhd
3572, Jalan Panchur,
Kawasan Perindustrian Teluk Kalong,
24000 Kemaman
Terengganu Darul Iman
Tell : 09-8623300
Fax : 09-8623302

Physically fit – Macam aku terangkan di atas, hanya personnel yang fit sahaja yang boleh bekerja di sana, yang jenis lemah lembik dinasihatkan tak perlu memohon lah. Alasan aku, kita akan bekerja di sebuah tempat yang kotor, bahaya, cuaca yang tak menentu atau ringkasnya kerja-kerja yang memerlukan kekuatan fizikal dan mental.
Everything nak cepat, kalau lambat panas lah telinga. Begitu juga dengan crew-crew otai yang dah lama bekerja di sana, ada yang hampir 30 tahun! So puak-puak otai ni ada yang kasar ada yang sebaliknya. Kalau dapat bekerja dengan satu team yang baik tu ok lah, kalau puak yang satu lagi tu, alamat nak kena demob je lah.

Demob – balik ke onshore, atau back to town.

Mentallity Fit – Kalau cepat terasa hati, suka menangis, cepat tersentuh atau apa saja peel yang sewaktu dengan kaum hawa tu sekali lagi dinasihatkan tak perlu apply lah. Sebab, sendiri mau ingat kita nak bekerja di pelantar minyak nun di tengah laut, bukannya di kedai salun rambut.
Medical check-up – Anda perlu jalani medical check-up terlebih dahulu, x-ray apa-apa yang patut. Jantung OK, paru-paru OK, mata OK dan semuanya OK. Kalau semua OK boleh jalan terus.
So ini lah serba sedikit BASIC requirement untuk bekerja di offshore.

Jawatan Yang Ditawarkan

List di sini mungkin tidak lengkap, tetapi ini adalah antara regular position yang ada di offshore.

Helper – kalau bahasa kasarnya kuli, macam aku lah. Helper task dia membantu sesiapa sahaja yang perlukan bantuan, tak kira apa task sekalipun. Kerja biasanya lebih kepada nak memudahkan kerja-kerja orang lain, termasuklah tukang angkat spannar, bersihkan working area dan housekeeping. Ramai adik-adik lepasan SPM yang apply kerja ni.
Estimated Salary : RM40.00-RM50.00, offshore rate, 12 hours working time.

Rigger – Atas sikit dari helper, nak jadi rigger pun kena join rigging course, bukan boleh pakai redah jer. Tasknya lebih kepada ringging job, lasak, seperti menarik dan menolak bebanan yang berat yang biasanya crane tak boleh operate. Kelebihan untuk mereka yang bertubuh sasa, mat fit tak sesuai.
Estimated Salary : RM80.00-RM100.00, offshore rate, 12 hours working time.

Rigger Scaffolder – Rigger juga tetapi specialize dalam erect scaffolding, bahasa baku panggil perancah, tapi jangan ler sesekali sebut perencah kat offshore, nanti kena gelak dik. Tugasnya erect scaffolding untuk jadikan access platform dan panjat tempat tinggi menggunakan safety hardness.
Estimated Salary : RM80.00-RM120.00, offshore rate, 12 hours working time.

Fitter – Fitter kerjanya fit up weld steel pipe atau structure, biasanya satu team dengan welder.
Estimated Salary : RM90.00-RM130.00, offshore rate, 12 hours working time.

Welder -Welder, tugasnya menyambung pipe atau structure yang telah di fit up oleh fitter. Post ni boleh tahan, kalau banyak “lesen” boleh buat duit banyak. Lesen ni datangnya dari Welder Qualification Test (WQT) .. haaa translate la sendiri, memang dah gitu term nya. Kalau banyak lesen dipanggil multi skill, boleh weld material carbon steel, stainless steel, duplex, cuni etc ler. Orang kampung aku cakap juruteri.. wahaha.
Estimated Salary : RM100.00-RM300.00, offshore rate, 12 hours working time.

Blaster – Blaster kerjanya blasts metal surface dengan menggunakan blasting equipment sebelum painter paints sesuatu surface, pipe ke structure ke.. mana-mana lah. Pakaian macam orang nak kebulan, rimas la sikit. Perlu ada IMM courses.
Estimated Salary : RM70.00-RM90.00, offshore rate, 12 hours working time.

Painter – Painter pulak sambung kerja yang blaster dah buat, dia apply paint pada surface tu. Sama la kena pakai pakaian ke bulan jugak. Perlu ada IMM courses.
Estimated Salary : RM70.00-RM90.00, offshore rate, 12 hours working time.

Electrician – Nama pun electrician, kerja-kerja berkenaan dengan electric di platform.
Estimated Salary : RM100.00-RM120.00, offshore rate, 12 hours working time.

Instrument Fitter – Instrument fitter tasksnya berkenaan dengan bahagian instrument, process, tubing etc. Rilex jer kerja ni, tak berat langsung.
Estimated Salary : RM90.00-RM100.00, offshore rate, 12 hours working time.

Crane Operator – Operate platform crane.. huii kena ada course ni, kalau boleh bawak crane di onshore belum tentu boleh bawak crane di offshore.
Estimated Salary : RMxx.00-RMxx.00, offshore rate, 12 hours working time.

Roustabout –
Roughneck-
Derrickman
Driller/Assistant Driller
Toolpusher –
Storeman –
Mud Logger –
Production Operator –
Maintenance personnel –
Divers-
Catering staff –

Professional posts – Graduates from Chemistry, Physics, Engineering, Mathematics, Geology, Geophysics and Petroleum Engineering courses are all of interest to offshore companies in exploration and production activities such as:

Geologists and Geophysicists
Reservoir engineers
Drilling engineers
Petroleum engineers

Kredit artikel penulisan: www.offshoreman.net

Komen: Jika anda dah dalam bidang O&G dan nak dipersijilkan (Sijil Kemahiran Malaysia, Diploma Kemahiran Malaysia atau Diploma Lanjutan Kemahiran Malaysia), anda boleh rujuk DAFTAR NOSS JPK untuk lihat samada standard pekerjaan telah dibangunkan ke belum. Kalau dah ada, mohon SKM/DKM/DLKM anda melalui PPT.

Dan jika anda ada pengalaman kerja melebihi 10 tahun dalam bidang kemahiran anda, bolehlah pertimbangkan untuk dilantik sebagai Personal Penilai & Verifikasi.

Kursus induksi seperti PP-PPT & PPL selama 2 hari boleh melayakkan anda untuk dilantik, selain SKM & pengalaman kerja (>>10 tahun).

Jika anda ingin menjadi underwater welder pula, ini adalah maklumat kursus untuk pertimbagngan anda.

Kursus underwater welding

🔸 Harga Yuran Kursus :
1) Commercial Diving Level 1 = RM12,000.00
2) Commercial Diving Level 2 = RM12,000.00
3) Underwater Welding & Underwater Cutting = RM24,000.00
Jumlah penuh ialah RM48,000.00.

HARGA ROMOSI 2020 RM42,000.00

Kursus mengambil masa 3 bulan atau lebih (Full Time/Sepenuh Masa)

Pembayaran yuran penuh boleh dilakukan secara berperingkat (sepanjang 3 bulan dalam tempoh latihan)

🔹Kos yuran termasuk pakej :
1) Penginapan homestay
2) Makan & minum
3) Nota Pelajaran
4) Pensijilan
5) Logbook Official
6) Pakaian untuk latihan disediakan (Coverall & TShirt Weldzone Official).

TAWARAN PERCUMA UNTUK PELAJAR BARU
Kursus Aqua Jet Underwater Blasting & Underwater Painting akan diberikan secara PERCUMA didalama silibus pelajaran dan praktikal. Kursus percuma ini diberikan jika pelajar mengambil kursus penuh sahaja (Level 1, Level 2 & Level 3) – (Selagi promosi masih sah sahaja)

✔ BOOKING / DAFTAR MASUK
Deposit RM5000 untuk :
1) Diving Medical Check Up (1 Hari di Ipoh, Perak)
2) First Aid Class
3) Scuba Diving

📌 Syarat Kelayakan untuk menyertai :
1) Warganegara perlu menyediakan salinan kad pengenalan depan / belakang.
2) Warga luar (Foreigner) salinan passport.
3) Berumur 18 tahun ke atas.
4) Sihat tubuh badan (tiada penyakit kronik asma, semput dll)
5) Mampu membaca, menulis, membuat kiraan matematik asas.
6) Keadaan kewangan yang mencukupi untuk memasuki latihan, untuk mengelakkan penangguhan bayaran yuran kursus serta penerimaan lesen dan sijil.

Pengiktirafan sijil dan lesen :

Pusat Latihan

  • diiktiraf oleh International Technical Diving Agency (Europe) bagi ASIA
  • ahli PETRONAS yang berdaftar dan sah
  • memiliki sijil keahlian IMCA 2017-2018
  • diiktiraf oleh AWS & Bureau Veritas
  • Sijil bertaraf ‘Worldwide’ dan ‘International”




Report: Nearly one-third of manufacturing workers have a bachelor’s

Photo for illustration purpose only

Dive Brief:

  • About one-third of manufacturing workers holds a bachelor’s degree in 2016, up from only 8% in 1970, according to a new report from Georgetown University’s Center on Education and the Workforce. Meanwhile, the share of workers with a high school degree or less shrunk from 79% to 43% over the same time period. 
  • Manufacturing employs about 12.6 million workers, down from a high of nearly 20 million in 1979. Automation has displaced millions of workers and taken over many routine tasks, causing more manufacturing positions to require or degree or credential. 
  • The center projects that the sector will shed 2% of its workers with a high school diploma or less by 2027. There will be 200,000 fewer “good jobs” — or those that make at least $35,000 — for those with bachelor’s degrees, but 300,000 more good jobs for workers with middle skills.  

When it comes to evaluating mass notification solutions, where should you start? First, it is important to understand the technology, what it can do for your organization and how it works.

Dive Insight:

The research further supports two well-documented trends: the dramatic narrowing of the job market in manufacturing and the growing need for postsecondary training for industry jobs – particularly through associate degrees and credentials.

However, even the number of good manufacturing jobs available to workers without a bachelor’s degree has been dwindling, from 7.2 million in 1991 to 4.8 million in 2016. Meanwhile, middle-skill jobs, or those where workers have more than a high school education but less than a bachelor’s degree, account for some of the biggest growth in the sector. For example, the number of associate degree-holders with good manufacturing jobs grew to 1 million in 2016.

The center notes that nondegree credentials also boost the chances that manufacturing workers will get a good job, regardless of their level of education. Having a certification or license, for example, improves the chances that workers with a high school diploma will find a good manufacturing job by 18 percentage points.

Many have lauded credentials a way to quickly upskill workers for the ever-changing needs of the job market. And indeed, research from the Lumina Foundation and the Strada Education Network found that those with nondegree credentials are more likely to report having a full-time job than those without credentials.  

As such, the credential marketplace have been growing, with even soft skills on offer at some universities. There’s also been a growing call for universities to embed certifications within their degree programs. That way, the thinking goes, colleges can keep their curriculum current and give students proof of in-demand skills before they graduate. 

The Lumina Foundation has found value in the approach but notes that such efforts haven’t been closely monitored for their effect on labor market outcomes. It may, however, prove to be one way for colleges to better meet the needs of U.S. employers, who often voice their difficulty with finding skilled workers.

Source: www.educationdive.com

Comment: Likewise, technical and vocational graduates or commonly known as TVET in Malaysia, should pursue a Bachelor or Masters degree in order to be able to scale higher in their career or business. It’s no more a dream for TVET graduates, despite not having SPM or poor SPM results, to further their studies beyond Diploma (whether it’s Diploma Kemahiran Malaysia (DKM) or Diploma Vokasional Malaysia (DVM)).

There are now 5 public technical universities that’s officially accepting TVET diploma holders.
Many may not be aware that some private universities have also been accepting these TVET diploma holders (without or with poor SPM results) but soon (perhaps another month or so), an official announcement would be made to provide a second chance to these group of technically inclined graduates who may not excel academically.

If you want to know more about the opportunity available for you to pursue a Bachelor or Masters Degree as a TVET graduate, you may APPLY HERE

NST Leader: TVET – Big room for improvement

(File pix) Only 13 per cent of all upper secondary students are pursuing TVET courses, while merely nine per cent are doing them at polytechnics. Pix by NSTP/Aizuddin SaadBy New Straits Times – June 11, 2019 @ 12:01am

THE world of technical and vocational education and training (TVET) is one of paradoxes and other mind bogglers.

Five thousand TVET and science places are waiting to be filled, yet there are no takers. Puzzlingly, too, TVET grad employability is a very high 95 per cent versus tertiary institution grad employability of an average of 80 per cent.

This the parents and students do not know, says Education Minister Dr Maszlee Malik. Little wonder, only 13 per cent of all upper secondary students are pursuing TVET courses, while merely nine per cent are doing them at polytechnics.

A 2018 report by Khazanah Research Institute (KRI) on The School-To-Work Transition of Young Malaysians lends support to the minister’s claim.

The report quotes job seekers as saying TVET to be the most useful qualification for getting a good job. Yet — here comes another mind boggler — TVET is not a popular education pathway. As Maszlee says, there may need to be a deeper analysis. We agree.

Perhaps, the problem may not be in TVET itself, but in everything associated with it. This maze must be untangled. Consider this.

There are more than 1,000 public and private TVET institutions — 565 public institutions under six ministries and 600 private institutions.

This causes a plethora of problems, says the KRI report. One such is a lack of strategic coordination. This should have been to some extent solved by the Malaysia Board of Technologies — a governance and certification body — launched on Nov 17, 2016. But fragmentation continues. The puzzle thickens.

“Low wages” appear to be standing in the way of TVET, too. To Maszlee, this is a perception problem. It may very well be. And can be solved with some generous dose of awareness.

Remuneration is based on TVET skills acquired and as the skills are upgraded along with the experience gained, salary tends to move up.

But there is hope yet. Maszlee says a cabinet-level committee is hard at work consolidating resources as well as synchronising efforts to ensure stronger branding, more effective governance, funding and accreditation structures to make TVET a primary choice for students.

We will hold our horses until the more “sexy” TVET arrives. Part of this reform involves making the TVET industry responsive, according to deputy director-general at the Education Ministry’s Polytechnic and Community College Education Department, Dr Mohammad Naim Yaakub.

The idea is, he says, to make supply match demand by way of artificial intelligence and big data. This has been the experience of many European countries. European countries have skewed their skills development policy towards encouraging such a match.

KRI sees competency-based training as critical to TVET reform. This allows for the design of practical, demand-driven courses for industry needs.

Competency-based TVET uses short modular courses geared to market industry demand, enabling students to enter the market with a defined set of skills.

Modular courses also come with additional advantages: they promote lifelong learning and are less time-intensive. The rest of the world is heading towards short “nano degrees”. We should too.

RELATED STORIES

Riot dismisses claims that TVET problematic, not systematic

TVET, a relevant choice

Source: www.nst.com.my/opinion/leaders/2019

Comment: Again, would like to point out that one factor that maybe left out is the fact that current Sijil Kemahiran Malaysia (SKM) & Diploma Kemahiran Malaysia (DKM) holders are facing stumbling block in furthering their study to higher education due to SPM qualification issues, ie passing BM & History and/or with 3 credits as per required by MQA.

Dual certification in digital marketing

digital marketing
Students undergo experiential learning at the ICT lab and
gain technical skills in digital marketing at BTVET College.

DIGITAL marketing is essential in the growth and development of any business today. In fact, it is so essential that it may help you overcome the looming recession due to Covid-19.

With that, BERJAYA TVET College (BTVET), through its Centre for Technology and Innovation (CTI), officially launched its first certified training programme in Digital Marketing.

BTVET’s Digital Marketing Certification Programme is said to be power-packed with intensive modules that incorporate real-world “DigiM-Technopreneur” experiences and successful business case studies. It is designed to equip SPM school leavers with practical skills in becoming professional digital marketers.

The Certificate in Digital Marketing programme was made possible through the collaborative efforts between BTVET and Digital Marketing Consultant (DMC). The programme which runs for 12 months includes a four-month internship placement. “Upon completion of this programme, students will receive dual certification from both organisations. These enhance job employability in this current digital era and propels a student in becoming digital entrepreneurs,” said BERJAYA TVET College president, Kanendran T. Arulrajah.

Additionally, the CTI offers other TVET (Technical and Vocational Education and Training) programmes, which include the Certificate (Sijil Kemahiran Malaysia) in Information Technology and Diploma Kemahiran Malaysia in Web Development. These are recognised by the Ministry of Human Resources. The programmes focus on experiential learning and use the “Vocational-Industry Connectivity” approach, which teaches pragmatic skill-based enhancement modules at both Certificate and Diploma levels.

There is also the Advanced Diploma in IT and Support Systems, City and Guilds (UK), which encompasses 16 months of study and eight months of internship. This course is globally recognised and provides students with the opportunity to pursue Degree programmes abroad.

Aditionally, there is the Skills Proficiency Certificate in Office Applications for IT, City and Guilds (UK), for those seeking vocational training, ideal for working adults seeking international certification. The course is open to special needs’ students, who will then be offered IT courses according to their interests, gradually.

BTVET also collaborates with Orade, a “smart partners”, and incorporates Orade modules in its curriculum. This helps develop students in becoming “skill-based techno-practitioners”, in demand in the IT industry.

At last year’s Malaysia Abilympics Competition, BTVET was represented by three students who competed in three different IT categories. Adam Abd Rahman, aged 19, took home the first prize in Data Processing while Mak Sai Wah came in second in Word Processing. The competition was organised by The Malaysian Council for Rehabilitation (MCR).

Source: https://www.thesundaily.my

Comment: In case you’re unaware, qualified students (esp from B40 category) can apply for loan from Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK).

Should you require more information about courses offered by Berjaya TVET@BTVET, you may reach us at 012-3123430 or email us at tvetuni@gmail.com or reqister your interest here for other TVET courses.

Study Loan (PTPK) SKM3 to DKM (KL) – Aesthethic Therapy Supervision


April/Mei 2019 Intake

▶ Entrance requirement: 20 years old, SKM3 in Aesthetic Therapy Services

Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK) Loan by Ministry of Human Resources

▶ Guarantor:

Below 60 years old

Parent’s income below RM8000.00/month

Advantanges:

RM400 Allowance (loan by PTPK)

– In House Expertise Training by Medical Aesthetic Doctors
– Internship Opportunity at oversea Jobs guarantee & business opportunity by the Group
Hostel provided, gym & swimming pool facilities

Job Placements

I.SKINMEDIC INTERNATIONAL SDN BHD

II.SUAVISS  LAB WHITE

III.SG QUEST PTE. LTE. – Singapore Intern

IV.MASTER BEAUTY INTERNATIONAL

V.GLOW & GLAMOUR

I.EIG GROUP – Aster Spring

SET UP AN APPOINTMENT NOW to see how you can upgrade to a Diploma Kemahiran Malaysia 4 in Aesthetic Therapy Supervision

 

TAWARAN PENINGKATAN TAHAP SKM (Selangor)

Jika anda adalah pelatih SKM Tahap 2/3 yang telah tamat dan tidak berpeluang belajar di mana-mana kolej swasta atau awam untuk menyambung ke tahap 3/4 bagi kursus-kursus berikut:
Kursus Juruteknik Elektrik Tahap 3
• Kursus Penyejukbekuan dan Penyaman Udara Tahap 3
• Kursus Sistem Komputer Tahap 4 (Diploma)
• Kursus Sistem Maklumat Tahap 3 dan 4 (Diploma)
• Kursus Juru kecantikan Tahap 3

Inilah PELUANG anda.

Pendaftaran pengambilan April/Mei 2019

▶ Syarat Kemasukan; Umur 18 – 35 Tahun

Pinjaman Latihan Kemahiran Disediakan Untuk Generasi Belia Melalui Perbadanan Tabung Pembangunan Kemahiran (PTPK) Di Bawah Kementerian Sumber Manusia

▶ Syarat-syarat penjamin:

Penjamin mestilah berumur 60 kebawah

Pendapatan kasar ibu bapa di bawah RM8000.00 sebulan

Kelebihan:

Duit Sara Diri RM400 Dipinjamkan oleh PTPK Kepada Setiap Pelajar Yang Mengikuti Kursus Tersebut.

Asrama & pengangkutan ada disediakan

Pelajar Yang Tamat Kursus Akan Ditempatkan Bekerja Dengan Syarikat Yang Bekerjasama Dengan Pusat Bertauliah.

Sila isi Borang Tunjuk Minat sekiranya anda memenuhi semua kriteria di atas.